2018-08-27

Kuo nusikalto Ukrainos didvyrė ir parlamento narė Nadežda Savčenko? Teismai tęsiasi


2016 metų liepos 11 d. Vilniuje Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su dvejus metus Rusijoje neteisėtai kalinta Ukrainos Aukščiausiosios Rados ir Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos nare Nadija Savčenko, jos seserimi Vira Savčenko ir Lietuvoje besigydančiais Ukrainos kariais.

Prezidentė pabrėžė, jog Lietuva tvirtai remia Ukrainos žmones. Jų drąsa nepasiduoti ir visomis jėgomis ginti savo valstybę bei jos ateitį – geriausias įrodymas, kad jokia agresija negali užgniaužti ryžto gyventi laisvėje.

2018 metų kovo 22 dieną Ukrainos Aukščiausioje Radoje priimtas sprendimas atimti iš deputatės Nadeždos Savčenko neliečiamybę – leista ją suimti.  Remiantis Generalinės prokuratūros pranešimu, N. Savčenko ketino surengti valstybės perversmą ir užimti valdžią šalyje, rengė pasikėsinimą į prezidento, deputatų ir vyriausybės narių gyvybes, planavo įvykdyti teroristinį aktą Aukščiausioje Radoje. 

Tai kas gi nutiko, kad viskas apsivertė aukštyn kojom ir didvyrė tapo prieše?



Eduardas Hodos „Chazarų kaganato naujienos“ Nr.33 (2018.04.13) „Žinutė Nadeždai Savčenko“ sako: „Nadežda Savčenko vėl už grotų. Tiktai dabar Ukrainoje.“ Eduardas Hodos aiškina, už ką, iš tikrųjų, pasodino „Ukrainos Žaną d'Ark“ (taip anksčiau Savčenko vadino Ukrainos MIP). Eduardo Hodos nuomone, represijos prieš Nadeždą Savčenko pradėtos po to, kai ji spaudoje pasisakė apie „žydų jungą“ Ukrainoje.


Ukrainos Aukščiausios Rados deputatė Nadežda Savčenko viešai sutiko su televizijos kanalo News One žiūrovės Liudmilos Grigorjevnos iš Krivoj Rogo tvirtinimu, kad Ukraina gyvena po žydų jungu, ir pakvietė veikti. Apie tai informavo Izraelio portalas 9tv su nuoroda į Ukrainos leidinį Vesti.

Liudmila Grigorjevna paklausė deputatės: „Nadia, kodėl niekas nekalba apie tai, apie ką kalba liaudis? Aš stovėjau stotelėje, vyras kalbėjo, moteris sena sėdėjo sakė – Biblijoje parašyta. Buvo totorių-mongolų jungas, buvo lenkų jungas Ukrainoje, dabar žydų jungas Ukrainoje, kodėl jūs apie tai tylite?“

Liaudies deputatė su tuo sutiko, pažymėjusi, kad reikia veikti. „Taip ačiū! Geras klausimas. Jeigu apie tai kalba liaudis, tai reiškia kalba tiesą. Reikia galvoti, kaip tai ištaisyti. Tai yra, kas vadinama nepolitiniais lozungais arba tuo, apie ką politikai neturi kalbėti. Galime įvardinti kokių nors konkrečių lozungų, kurie gali turėti sukelti nesantaiką tarp žmonių, bet reikia vykdyti tuos veiksmus, kurie gali apginti žmones nuo nesantaikos ir kivirčų tarpusavyje. Ir taip, valdžia pas mus, jeigu taip paimti, tikrai ne ukrainiečių kraujo, pasakysime taip. Kalbėti apie tai... kalbėti apie tai galima – ką su tuo daryti? Reikia galvoti ir veikti!“

Toliau sekė kiti Eduardo Hodos video-almanachai, skirti Nadeždai Savčenko:




Paskutiniame almanache Eduardas Hodos pasakoja, kas riša Vladimirą Putiną ir Donaldą Trampą, kodėl JAV demokratai nuolatos kelia klausimą dėl Putino įtakos JAV rinkimuose. 

Rugsėjo 7 dieną vyks dar vienas Nadeždos Savčenko teismo procesas. Jam anonsuotas trečias video almanachas iš pastarosios Eduardo Hodos serijos.

Volteras sakė: „Norėdami sužinoti, kas jus valdo, tiesiog išsiaiškinkite, ko jums negalima kritikuoti.“

Nadežda Savčenko jau išsiaiškino tai.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą