2018-08-04

Trampas stato Sieną


Donaldas Trampas šiomis dienomis pasigyrė, kad jau gavo 1,6 milijardus dolerių sienos su Meksika statybai. Siena bus dešimties metrų aukščio, pagrindinė konstrukcija iš plieno.

Ilgai JAV gyvenęs Rusijos rašytojas Eduardas Limonovas taip rašo apie Trampo statinį:

„JAV siena su Meksika tęsiasi 3154 kilometrus, kai kas pastatyta valdant Bilui Klintonui, Bušui jaunesniajam, bet darbai buvo sustabdyti dėl kainos, tuomet ji atrodė per didelė. Buvo numatoma išleisti 6 milijardus dolerių.

Trampas skuba įrodyti, kad ką jis pasako – tą padaro, ir tuo iš esmės skriasi nuo kitų Amerikos prezidentų.

Trampo rinkėjai mato, ką DARO Trampas ir ką bekalbėtų kongresmenai ir senatoriai, paprasti amerikiečiai darbininkai pasirengę balsuoti už savo Donaldą dar kartą, todėl ji nesenai deklaravo, kad iškels savo kandidatūrą į prezidento postą antrai kadencijai.



Sienos su Meksika reikšmė Jungtinėms Valstijoms iš tiesų milžiniška.


Trampo Siena, tiki Trampas ir tiki amerikiečiai, taps geležine siena, kurią, pagal apokaliptinę legendą, Dievas pastatė, kad uždaryti ja gogo ir magogo tautas. Siaubingas tautas, grasinančias pačiai žmonijos egzistencijai. Apie gogą ir magogą per amžius susikaupė didelis skaičius baisių legendų – panašių į tą, kad magoga maitinasi žmogaus mėsa.

Goga ir magoga - „dievo tautos“ priešininkai, o JAV juk skaito save dievo išrinkta tauta. Ir ant dolerių pas juos užrašyta In God we trust.

Goga ir magoga tautų antplūdis sukrės pasaulį netrukus iki Mesijo atėjimo.

Iš tiesų jautrus milijardierius Trampas įžvelgia, kad Jungtines Valstijas palaidos meksikiečiai. Be to jie visaip šlovina mirtį ir vaikščioja su skeletų kostiumais savo bauginančiose šventėse. Nuspėdamas, kad meksikiečiai yra mirtis Šiaurės Amerikos Valstijoms, Trampas nori juos užmūryti su siena. Tai jeigu žiūrėti į Sieną ir Trampą mistikos plotmėje (...)“

2012 pabaigoje JAV gyveno 33,7 milijonai meksikiečių. 2015 metais į JAV iš Meksikos atvažiavo 11 milijonai 643 tūkstančiai meksikiečių. Pagal JAV federalinės vyriausybės skaičiavimus JAV yra nuo 7 iki 12 milijonų nelegalų iš Meksikos. Meksikoje gyventojų skaičius pasiekė 130,5 milijonus.

Šiandien JAV siena su Meksika yra praktiškai neapsaugota. Čia įrengta 57 sienos praėjimo punktai per kuriuos per dieną praeina apie milijoną žmonių.

Trampas Twitter parašė: „Mano įsakai (dėl sienos įrengimo) išgelbės tūkstančius gyvybių, išsaugos milijonus darbo vietų ir milijonus dolerių“.

Sienos kaina 10-12 eurų. Tokie Trampo skaičiavimai. Kai kurie ekspertai tvirtina, kad ji kainuos 25 milijardus dolerių.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą