2018-09-20

Breitbart: Facebook tapo kelionių agentūra nelegaliems migrantams į ES


Kaip šiandien pranešė Breitbart, Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May pasakė, kad Facebook „leidžia žmonių kontrabandininkams skelbti skelbimus“. Jos žodžiais, Britanijos vyriausybė žino apie daugiau negu 500 puslaрių ir pranešimų, reklamuojančių nelegalią imigraciją.

Britanijos premjerė ES susitikime Austrijojos Zalcburge praėjusį trečiadienį pareiškė, kad socialinių tinklų gigantas Facebook tapo „turizmo agentūra“ nusikaltėliams, kurie siūlo kelionių paketus nelegaliems žmonių pervežimams į Europą ir net siūlo nuolaidas vaikams. Theresa May pareikalavo sustabdyti šią veiklą.



Portalas Breitbart London praėjusiais metais skelbė apie daugybę tokių Facebook puslapių, kuriuose reiškėsi dešimtys tūkstančių kontrabandininkų, atvirai siūlančių padirbtus pasus, skrydžius, ir fiktyvias santuokas. Šie pranešimai daugiausiai buvo arabų kalba ir atvirose grupėse, kurios tapdavo platforma pradiniams kontaktams, prieš užmezgant asmeninius kontaktus.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra (UNHCR) 2016 metais pranešė, kad ji taip pat aptiko kontrabandininkus Facebook tinkle, skatinančius migrantus nelegaliai vykti į Europą.

Ketvirtadienį Theresa May pasakė, kad nebuvo imtasi pakankamų veiksmų: „tai per daug lengva prekeiviams žmonėmis ir kontrabandininkams, kad reklamuoti savo paslaugas internete“.

May žodžiais, tai leidžia nusikaltėliams lengvai vystyti nusikaltėlių tinklą, o migrantų gyvybes pasmerkti pavojui. Dauguma migrantų yra apgaunami ir galvoja, kad moka už saugią kelionę į ES.

Breitbart skelbia, kad nelegali kelionė į Graikijos salas kainuoja $ 1,500 (£1,133), su jachta $1,600 (£1,209) o skrydis lėktuvu $6,000 (£4,534).

Breitbart nuotraukoje, padarytoje rugsėjo 20 dieną, santrauka vieno atviro Facebook puslapio, skirto palengvinti nelegalių imigrantų persikėlimą į Europą.


Britanijos premjerė pareiškė, kad jos šalis dalinsis informacija apie kibernetinius nusikaltimus su ES valstybėmis po Brexit, siekdama išspręsti šią problemą.

Jeigu ES valstybės nedirbs kartu šiuo klausimu, tuomet prekeiviai žmonėmis galės „naudoti šia mūsų silpnąja grandimi“, - pasakė ji.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą