2018-09-06

Kinijoje islamas yra skaitomas liga, „nepagydomu vėžiu“, „nuodais“



Uigurai, daugiausiai musulmonai, jų Kinijoje gyvena virš 10 milijonų, dar 0,5 milijono gyvena Vidurinės Azijos valstybėse, Turkijoje, Saudo Arabijoje. Kinijoje jie gyvena kompaktiškai Sindziano-Uigurų (SUAR) provincijoje. Čia, Kinijos valdžios duomenimis, veikia teroristinė grupuotė „Rytų Turkestanas“, kurią Pekinas kaltina bandymais suskaldyti šalį ir ryšiais su Alkaida, kitomis tarptautinėmis teroristinėmis organizacijomis.

Yra žinoma, kad „Rytų Turkestano“ teroristinė grupuotė verbuoja vietos gyventojus ir siunčia juos į teroristų treniruočių stovyklas Sirijoje ir Irake. Sirijos pasiuntinys Kinijoje Imad Mustafa 2017 metų vasario mėnesį pasakojo RIA naujienoms, kad Sirijoje kariauja apie penkis tūkstančius teroristų iš SUAR.

2017 metų kovo mėnesį Kinijos valdžia uždraudė dėvėti burkas – musulmonišką drabužį dengiantį veidą. Jos buvo imtos nešioti SUAR provincijoje. Šis draudimas aiškinamas kova su ekstremizmu šiame Kinijos regione. Tarnautojai oro ir geležinkelio stotyse buvo įpareigoti atkalbinėti dėvėti burkas. Be to draudžiama dėvėti netipiškas Kinijai barzdas. Kai kuriose uigurų provincijos dalyse šie reikalavimai jau veikia visuomeniniame transporte. Moteris su burkomis neįleidžiamos į autobusus ir traukinius.



„Tėvai turi demonstruoti moralinį elgesį, kad auklėti savo vaikus gerbti mokslą ir kultūrą. Išmokyti juos palaikyti etninę vienybę, atsisakyti nuo ekstremizmo ir pasisakyti prieš jį“, - kalbama viešai paskelbtame dokumente.

Kinijoje skaitoma, kad uigurai buvo apkrėsti ideologine liga. Tai religinis ekstremizmas ir prievartinė terorizmo ideologija. Todėl jie privalo kreiptis į ligoninę pagalbos ir turi būti gydomi stacionare. Sindziane vienas po kito vyksta prievartos incidentai, išprovokuoti terorizmo, religinio ekstremizmo ir separatizmo. Tai grėsmė visoms etninėms grupėms, atnešė rimtą žalą ir praradimus. Visi šie teroristai turi bendrą požymį: jie buvo „apkrėsti religiniu ekstremizmu“ ir apkrėsti „prievartinio terorizmo liga“.

Sindziano provincijoje veikia „sveikatingumo stovyklos“, kuriuose gydomi musulmonai uigurai. Čia vyksta „perauklėjimas tų, kurie buvo užsikrėtę ideologine liga“, skirtingai nuo ligų, kurios gydomos ligoninėse. Šios stovyklos yra naudojamos nuo 2017 metų balandžio mėnesio. Jose jau pabuvojo 1,1 milijono uigurų musulmonų, kas sudaro 10-11 procentų SUAR autonomijos gyventojų. 


Kinijos radijo pranešime sakoma: „Religinė ekstremistinė ideologija-tai nuodų rūšis, kuri sumaišo žmonių protą. Po to, kai jie bus šuo nuodu apnuodyti, kai kurie taps ekstremistais, kurie net nevertina savo gyvybės... jeigu mes neišrausime religinio ekstremizmo su šaknimis, incidentų su smurto panaudojimu daugės ir jie išplis visur, kaip nepagydomas auglys. 

Nežiūrint į tai, kad tam tikras skaičius žmonių, paveiktų indoktrinacija ekstremistine ideologija, neįvykdė jokių nusikaltimų, jie jau apkrėsti šia liga. Visada egzistuoja rizika, kad liga pasireikš bet kuriuo momentu, kas atneš gyventojams rimtą žalą. Būtent todėl jie privalo būti patalpinti į perauklėjimo ligonines laiku, kad gydyti ir pašalinti virusą iš smegenų ir atstatyti normalų protą. Mes turime aiškiai suprasti, kad nukreipimas į ligoninę perauklėjimui nėra priverstinio suėmimo priemonė žmonėms, ir jų baudžiamasis sulaikymas nėra baudimas, tai aktas, kuris yra dalis visuotinės jų gelbėjimo misijos.“

Tam, kad „užtikrinti gydymą žmonių, infekuotų ideologinėmis ligomis, ir užtikrinti gydymo efektyvumą, autonominio rajono partijos Komitetas nusprendė sukurti visuose regionuose perauklėjimo stovyklas, organizuoti specialų personalą“. Po perauklėjimo „apkrėsti visuomenės nariai sugrįš į sveiką ideologinę proto būseną, kuri garantuos jiems sugebėjimą gyventi gražų ir laimingą gyvenimą su savo šeimomis“.

Kinijos komunistų partija viliasi, kad „jaunimas supras religinio ekstremizmo ir terorizmo žalą, sustiprins savo psichikos imuninę sistemą prieš virusą ir sugrįš į Didžiąją Kinijos nacijų šeimą, kad gyventi sveiką ir laimingą gyvenimą.“

Islamo teroristų išpuoliai Vakarų Europoje parodė, kokia baisi psichikos liga yra radikalusis islamas. Mano nuomone, Kinijos patirtis gydant šiuos ekstremistus labai praverstų ES.


Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą