2018-09-13

Weidel / Gauland: ne Orbanas, bet Europos parlamentas kelia grėsmę demokratijai


Rugsėjo 12 dieną Europos parlamentas priėmė nutarimą pradėti prieš Vengriją teisminę procedūrą pagal 7-tąjį ES sutarties punktą, ko pasekoje gali būti suspenduota eilė Vengrijos teisių bendrijoje, pavyzdžiui, atimta jai balso teisė ES Taryboje.

Vakar dėl šio nutarimo savo nuomonę pareiškė partijos Alternatyva Vokietijai (AfD) frakcijos Vokietijos Bundestage vadovai Alice Weidel ir Aleksandras Gauland.




Alice Weidel pasakė: Europos parlamento nutarimas pradėti svarstymus prieš Vengriją, Lenkijos atžvilgiu, yra akivaizdus bandymas nubausti Vengrijos vyriausybę, jos premjerą Viktorą Orbaną, už tvirtą požiūrį į neatsakingą ES politiką pabėgėlių atžvilgiu.

Ne Orbano politika, kuri nuosekliai atstovauja savo šalies interesams, kelia pavojų demokratijai, o Europos parlamento ir ES biurokratijos ideologiniai reikalavimai.

Tas, kas tokiu būdu bando įbauginti ir sudrausminti išrinktą vyriausybę valstybės-narės, neturi stebėtis, kad palaikymas ES ne tiktai rytų Europos valstybėse mažėja“.

Aleksandras Gauland papildė Weidel:

„Aš galiu perspėti Briuselį tik dėl noro tęsti šį kelią. Akivaizdu, kad Viktorą Orbaną siekiama bausti už jo pasipriešinimą taip vadinamai ES relokacijos programai, su kurios pagalba pabėgėliai turi būti paskirstyti. Vis tiktai, atsisakymas nuo pagrindinės pabėgėlių politikos, kurią vykdo Vokietijos kanclerė Angela Merkel, negali būti primestas kokiu tai globalistiniu parlamento sprendimu.

Vietoj to, kad primesti valstybėms-narėms savo politiką, orientuotą į pabėgėlius, Europos parlamentas turi, pagaliau, priimti sprendimą dėl išorės sienų uždarymo ir kontrolės ES“.


Apklausos parodė, kad šiuo metu partija AfD yra pati populiariausia buvusios VDR teritorijoje. Už ją čia balsuotų 27 procentai rinkėjų. Už Merkel KDS – 23 procentai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą