2018-09-11

Orbanas: „mums keršija, nes mes nepriimame imigrantų“


Vengrijos vyriausybė ES pastangas ją bausti vertina, kaip „raganų medžioklę“ ir „bandymą keršyti“, nes šalis atsisako priimti migrantus. „Tai desperatiškas bandymas promigracinių politinių grupių surengti Vengrijai teismą“, - pareiškė Vengrijos spaudos sekretorius Zotonas Kovač.

Trečiadienį ES parlamente vyks balsavimas dėl teisinės bylos kėlimo Vengrijai.

Austrijos dienraštis „Krone“ pažymi, kad tuo metu, kai Austrijos kancleris Sebastian Kurz distancijavosi nuo Vikroro Orbano (ÖVP), vicekancleris Heinz-Christian Strache (FPÖ) priėmė pakvietimą bendradarbiauti. Sprendimui priimti reikalinga du trečdaliai balsų.

Šiandien planuojama Orbano apklausa. Trečiadienį bus balsuojama prieš Vengriją ir prieš Lenkiją ar pradėti procedūrą pagal ES sutarties 7 punktą. Tam reikalinga dviejų trečdalių balsų dauguma.


Heinz-Christian Strache pavadino procedūrą „visiškai nesuprantama“ ir pareiškė, kad ateityje bendradarbiaus su Vengrijos premjeru ir jo Fidesz-partija vieningoje ES frakcijoje!“ Austrijos Laisvės partija yra narys frakcijos „Nacijų ir laisvės Europa“ (EFN), kuriai priklauso Marin le Pen ir Matteo Salvini partijos.


Vengrija tvirtino, kad jos priemonės kovojant prieš migraciją ir gynimas suverenių teisių atitinka europiečių lūkesčiams, kurie sekančių metų gegužę rinks naują parlamentą.

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas ir Europos Parlamento pirmininkas Žanas-Klodas Junkeris vykdo pro-migracinę politiką, jie kritikuoja ir „puola“ Vengriją, todėl, kad ji atsisakė priimti migrantus ir ginė savo sienas, penktadienį pareiškė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peter Sijarto.

Sijarto žodžiais, Makronas bus pagrindiniu balsu pro-migracinėje stovykloje sekančiais metais, o Junkeris yra tiesiogiai atsakingas už migracijos krizę. Jie puola Vengriją, nes nori matyti kuo daugiau imigrantų Europoje.

„Jų tikslas pakeisti Europoje gyvenančių žmonių sudėtį, prieš ką mes priešinamės, nes nenorime, kad šiame kontinente būtų nelegalūs migrantai“, - pasakė Sijarto.


Rinkimai Europos parlamente gegužę turės didžiulę reikšmę, nes nustatys sudėtį sekančio Europos parlamento ir Europos Komisijos, kuris turi lemiamą reikšmę ES ateičiai, pasakė jis.

Esminis klausimas bus tai, kuri pusė gaus daugumą, migrantų stovykla ar jos priešininkai, pasakė Sijarto.

Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą