2018-09-17

Nausėdos rėmėjų portretai: LNK ir Verslo žinių savininkai Bonnier iš Švedijos


Švedų oligarchiniam Bonnier šeimos klanui priklausanti LNK kiekvieną dieną reklamuoja Švedijos banko ilgametį darbuotoją Gitaną Nausėdą: kas tai jei ne šių užsienio agentų siekis užvaldyti Lietuvos valstybę, jos politinę valdžią?

Verslo žinios 2003 metų spalį rašė, kad Bonnier šeima iš Švedijos, Lietuvoje valdo „Verslo žinias“ ir televiziją LNK, įsigijo vieną iš įtakingiausių Vokietijos leidyklų "Econ/Ullstein/List". 


Gerhard Bonnier (Hirschel)

Bonnier (Hirschel) žydų dinastija, kuri nuo XIX amžiaus pradžios užsiima MIP industrija. Dinastijai priklauso media grupė „Bonnier Group“, valdanti 175 kompanijas aštuoniolikoje šalių. Visas kompanijas valdo 75 Bonnier giminės atstovai, kai kurie iš jų – septintos kartos paveldėtojai.



Bonnier dinastijos pradininkas — Jacob Schye (1674). Jis kilo iš miesto Sobědruhy Bohemijoje (Čekijos miesto Teplice rajono). Jo sūnus, juvelyras Löbel Schie (1718–1790), buvo tėvu juvelyro ir prekybininko Löbel Salomon Hirschel (1745). Jo sūnus Gutkind Hirschel (1778–1862) 1801 metais persikėlė iš Vokietijos į Danijos miestą Kopenhagą ir pakeitė pavardę ir vardą į Gerhard Bonnier. Kopenhagoje 1804 metais jis atvėrė mažą knygų krautuvėlę. Vyriausias Gerhardo sūnus, Adolfas Bonnier 1827 metais pervažiavo į Švedijos miestą Gioteborgą, kad išplėsti šeimos verslą. Po metų jis atidarė mieste biblioteką, o po kelių metų biblioteką Stokholme. 1837 metais Adolfas Bonnier įsteigė leidyklą Albert Bonniers Förlag, ir greitu laiku jo du jaunesnieji broliai Dovydas Feliksas Bonnier (1822–1881) ir Albertas Bonnier (1820–1900) persikėlė į Stokholmą, kad padėti leidyklos darbui.

Švedijoje Bonnier klanas valdo knygų leidybos namus Bonnierförlagen į kuriuos įeina leidyklos: Albert Bonniers leidykla, Wahlström & Widstrand, Forum, Bonnier Carlsen, ir kitos Švedijos knygų leidyklos ir spaustuvės. Bonnier Tidskrifter leidžia žurnalus, tarp kurių: Veckans Affärer, Damernas Värld, Amelia, Sköna Hem, Teknikens Värld, Resume, be to dešimtis kryžiažodžių žurnalų ir planšetinį žurnalą C režime. Kitos dukterinės kompanijos apima kino kompanijas SF Studios ir Sonet Film. Jiems priklauso Švedijos dienraščiai: Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan ir Helsingborgs Dagblad; verslo dienraštis Dagens Industri; ir medicinos žurnalas Dagens Medicin.

Bonnier dangoraižis Stokholme

Bonnier valdo Estijos verslo laikraštį Äripäev, Lietuvoje Verslo žinias, Lenkijoje Puls Biznesu, Slovėnijoje Finance Business Daily, o taip pat medicinos žurnalus Danijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Lenkijoje ir Slovėnijoje.

Plačiau apie Bonnier klano visame pasaulyje valdomas įmones čia.

Ar ne Bonnier ir kitų ne etninių švedų dėka vykdomas švedų tautos pakeitimas (genocidas) afrikiečiais ir azijatais? Ar ne tą patį tautų pakeitimo modelį Bonnier ir jų proteguojami įtakos agentai diegia Lietuvoje, ar ne mūsų tautos pakeitimą ir ištautinimą pavesta vykdyti ilgamečiam Švedijos banko darbuotojui Gitanui Nausėdai?





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą