2018-09-21

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas: Vengrija gins savo sienas, o ne Frontex



Atvykęs trečiadienį į Zalcburgą, Orbanas pareiškė, kad Europos Komisija iškėlė pasiūlymą, kad „kilus problemoms“, nacionalinės kompetencijos „iš valstybių narių turi būti atimtos, o sieną saugotų ES.

„Frontex nereikalingas, kad gintų Vengrijos sieną vietoj mūsų“, - pasakė Orbanas. Vėliau jis pasakė, kad šis pasiūlymas, kuriam prieštaravo Vengrija, buvo atmestas.


Orbanas pasakė, kad pateikė savo siūlymą trečiadienį Austrijai, kuri „išspręs šią problemą“ ir leis valstybėms-narėms išsaugoti savo teisę ginti sienas. Tokį patį siūlymą jau pateikė Bulgarija, pažymėjo Orbanas. Jis Frontex pavadino „gera idėja“, bet ši agentūra „niekada sėkmingai neapgynė nei vieno metro sienos, tuo tarpu mes apgynėme šimtus kilometrų“.

Nėra būtinybės tame, kad jie gintų Vengrijos sieną vietoj mūsų, nekalbant jau apie principinius klausimus, liečiančius suvereniteto klausimą“, - pasakė jis.

Orbanas pasakė, kad tai buvo pozicija, kurią jis gins susitikime ir pasakė yra „daugiau tokių, kurie prieš ES siūlymą. Šiuo metu status-kvo yra mūsų pusėje.“




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą