2022-01-03

Ar kryžminės reakcijos T ląstelių paaiškina lengvą Omicron infekcijos eigą?

 


Klausimas:

Ar kryžminės reakcijos T ląstelių paaiškina lengvą Omicron infekcijos eigą, kaip teigiama https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.26.21268380v1?

Atsakymas:

Atkreipkite dėmesį, kad šiame straipsnyje teisingai teigiama, jog "gerai išlikęs T ląstelių imunitetas prieš Omicron greičiausiai prisideda prie apsaugos nuo sunkios COVID-19 formos". Tačiau pateikti duomenys nepatvirtina šių autorių teiginio, kad "kryžmiškai reaktyvios T ląstelių reakcijos, įgytos skiepijant ar užsikrėtus, gali prisidėti prie šių akivaizdžiai lengvesnių Omicron ligos pasekmių". Tarp apsaugos nuo simptominės infekcijos ir apsaugos nuo sunkios ligos yra nemažas skirtumas!


Tikriausiai praeis dar šiek tiek laiko, kol mokslininkai supras, kad kryžmiškai reaktyvios CoV specifinės T ląstelės negali paaiškinti besimptomės ir (arba) lengvos Omicron infekcijos eigos. CoV specifinės T MEMORY ląstelės nesuteikia sterilizuojančio imuniteto, todėl negali užkirsti kelio viruso perdavimui ar jį panaikinti. Žinoma, kryžmiškai reaguojančių CoV specifinių T ląstelių išskiriami citokinai galėtų pagerinti pasveikimą nuo ligos ir padėti išvengti sunkesnės C-19 ligos eigos. Taip yra tiesiog dėl T ląstelių tarpininkaujamo "adjuvantinio" poveikio.

Jei in vivo anksčiau in vivo įskiepytos kryžmiškai reaguojančios T atminties ląstelės lėmė lengvą C-19 ligos eigą, kyla klausimas, kodėl kryžmiškai reaguojančios T atminties ląstelės nebuvo geriausia mūsų organizmo galimybė sušvelninti Delta varianto sukeltą ligą. Ir kaip kvaila būtų (pažeidžiamiems) žmonėms kasmet atnaujinti skiepus nuo gripo, jei kryžminės reakcijos T ląstelės būtų kryžminė apsauga nuo ligos ar net infekcijos. Kai kas iš tiesų apsimeta, kad vakcinos sukeltas T ląstelių imunitetas leidžia imuninei sistemai apriboti viruso plitimą dėl kryžminio CoV specifinių T atminties ląstelių reaktyvumo! Jei tai galiotų, galima būtų tikėtis, kad panašus mechanizmas pasireikštų ir vakcinų nuo gripo atveju, todėl kasmetinis skiepijimas atnaujintais skiepais nuo gripo taptų visiškai nereikalingas!

Galiu tik primygtinai reikalauti, kad žmonės perskaitytų pirmiau pateiktų teiginių pagrindimą, kaip paaiškinta mano naujausiame pranešime šia tema: https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/when-anti-s-pike-antibodies-against-omicron-can-no-longer-sustain-the-narrative-why-not-resort-to-t-cells.

Yra ir daugiau: Kovojant su virusine pandemija vakcinomis, kurios tik sušvelnina simptomus, tikėtina, kad bus skatinamas imuninės sistemos pabėgimas, neatsižvelgiant į imuninius mechanizmus ir pagrindinius efektorius, kurie yra atsakingi už šį sušvelninimą...

https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/q-a-09-do-cross-reactive-t-cells-explain-mild-course-of-omicron-infection



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą