2022-06-19

Zelenskio valdžia Ukrainoje ėmė drausti rusų kalbą, o mūsų parsidavėliai ją skatina

 


https://www.youtube.com/watch?v=dz6Q1j6Z_KA


Euronews šiandien pranešė, kad Ukrainoje imta drausti rusų kalbą ir kultūrą:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis lankėsi Mykolajive, kur su Mykolajivo srities administracijos vadovu Vitalijumi Kimu aptarė ekonomikos būklę, ypatingą dėmesį skirdamas "grėsmėms iš sausumos ir jūros". V. Zelenskio vizitas sutapo su Nikolajevo miesto tarybos vykdomojo komiteto sprendimu uždrausti rusų kalbos vartojimą ir mokymą bendrojo vidurinio ugdymo įstaigose“.
https://ru.euronews.com/2022/06/18/ukraine-saturday-afternoon


Euronews reportaže, kurio dalis nepateko į pateikiamą video, Ukrainos kultūros veikėja reikalavo Ukrainoje uždrausti visą rusų kultūrą.

Tuo metu, kai Urainoje imta drausti rusų kalbą ir kultūrą, Lietuvos valdžia rusų kalbą diegia Lietuvoje, o valstybinė lietuvių kalba yra sąmoningai išstumiama.


Lietuvos visuomenę šokiravo priverstinis lietuvių rusifikavimas. 

Birželio 14 straipsnyje „Lietuvos naikinimo kronika“ rašiau:

Ar girdėjote, kad Lietuvių kalbos puoselėjimui ES buvo skirta 36 milijonai eurų? Tai štai kodėl Neringos nacionaliniame parke lankytojus imta aptarnauti rusiškai, štai kodėl kun.majoras Alfonsas Bulotas Kaune, Maxima parduotuvėje, negali susikalbėti su pardavėja lietuviškai? Tai štai kodėl į policiją priimami dirbti nemokantys lietuvių kalbos? „Govorite po ruski!“ - lietuvių kalbos puoselėjimo už 36 milijonus rezultatas, prof.Meilės Lukšienės „Tautinės mokyklos“ svajonių realizavimas? Tai štai kaip veikia Valstybinės kalbos įstatymas, Konstitucija! Visa šita nutautinimo bakchanalija vykdoma prisidengiant „pabėgėliais“ iš Ukrainos. O gal taip įgyvendinimas Maskvos „Ruskij Mir“ projektas. Šią mintį iškelia Briuselyje dirbanti ekonomistė dr. Margarita Starkevičiūtė (žiūr.video žemiau).

Žiūrėkite „Margarita Starkevičiūtė: "Briuselyje nuomonė apie Lietuvą - labai bloga"/Čmilytė buvo Šeimų marše?!“



https://youtu.be/pkaQHaQC4vM

Vakar LRT parodė reportažą apie Ukrainos pabėgėlių integraciją Utenoje. Čia rašoma:

"Nors nemažai nuo karo bėgusių ukrainiečių jau grįžta į tėvynę, dalis apsisprendė likti Lietuvoje visam laikui. Mokyklos, sulaukusios ukrainiečių prašymų, jau formuoja naujas klases kitiems mokslo metams. Skaičiuojama, kad ateitį su Lietuva sieja 17 procentų ukrainiečių." 

Reportaže pasakojama, kad ukrainiečių vaikai Utenoje mokomi lietuviškose mokyklose, nes kitokių čia nėra. O kaip pvz. Vilniuje, Šalčininkų rajone? Juk čia ukrainiečių vaikai mokomi rusų mokyklose!

Ar tai nėra dabartinės valdžios politinė šizofrenija, kai Ukrainoje mokymas  rusų kalba yra uždraudžiamas, bet pabėgėliams atvykus į Lietuvą - maloniai prašom vėl į "Rusų pasaulį"!

Aš ne prieš rusų kalba ir kultūrą. Aš rusų kalbą moku laisvai, o apie rusų rašytojų, kompozitorių ir dailininkų palikimą galėčiau nesiruošęs perskaityti kelių valandų paskaitą. Aš prieš mūsų dabartinės valdžios šizofreniją ir idiotizmą. Iki skausmo sunku gyventi tokioje valstybėje, kurią valdo imbicilai, šizofrenikai, idiotai ir vagys. Juos nedelsiant reikia vyti lauk!








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą