2022-06-21

Vakar Ukraina mėgino išvaduoti Gyvačių salą



Sanya iš Floridos Telegram paskyroje pasakoja apie vakar vykusius mūšius Gyvačių salos regione:

Šiandien Rusijos gynybos ministerija patvirtino mano pateiktą vakarykštės gyvatės atakos santrauką. Kova buvo rimta! Birželio 20 d. apie 05.00 val. Kijevo valdžia bandė užimti Gyvačių salą. Atakoje iš oro dalyvavo daugiau kaip 15 Ukrainos smogiamųjų ir žvalgybinių bepiločių orlaivių (UAV), kuriuos koregavo du bepiločiai orlaiviai "Bayraktar-TB2". Ukrainos bepiločiai orlaiviai ore palaikė S-300 SAM sistemas iš savo kovinių pozicijų netoli Tuzlos ir Očakovo.

Į vakarus nuo Odesos ir Kubanskio saloje esančią Gyvačių salą iš kovinių pozicijų smogė Ukrainos balistinės raketos "Tochka-U", daugkartiniai raketų paleidimo įrenginiai "Uragan" ir 155 mm kalibro haubicos M777.

Rusijos priešlėktuvinės gynybos priemonės ("Pantsir" ir Tor SAM sistemos) sunaikino visus priešo ginklus, paleistus į Gyvačių salą.

Sunaikinti 13 bepiločių orlaivių, keturios raketos "Tochka-U" ir 21 raketų paleidimo sistemos "Uragan" raketa. Kubanskio saloje buvo sunaikinti du 155 mm M-777 haubicų artilerijos būriai. Be to, Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvai sunaikino du raketų "žemė-oras" S-300 paleidimo įrenginius Odesos srities Ochakovo ir Tuzlos rajonuose.  Nesėkminga ugnies ataka privertė priešą atsisakyti išsilaipinimo Gyvačių saloje.





https://youtu.be/hilJPoGacJU

Įsitikinęs, kad bandymas užimti salą nepavyko, Kijevo režimas pabandė naują avantiūrą, susijusią su Rusijos dujų infrastruktūros objektais Juodosios jūros šiaurės vakarinėje dalyje.

Po 08.00 val. priešlaivinės raketos ir bepiločiai orlaiviai "Bayraktar-TB2" atakavo dujų gavybos platformas BK-1 ir Krym-1.

Ukrainos provokacija sukėlė intensyvų gaisrą ant platformos BK-1 ir sukėlė ekologinės katastrofos grėsmę šioje Juodosios jūros dalyje.

https://t.me/sanya_florida







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą