2022-12-22

Orbanas paragino "nusausinti Europos korupcijos pelkę"


Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad būtina "nusausinti Europos korupcijos pelkę", ir pažymėjo, kad kyšininkavimo skandalas gali sunaikinti Europos Parlamentą, rašo "The Daily Express". V. Orbanas teigė, kad vengrai nepatenkinti dabartine institucijos forma ir norėtų, kad ji būtų panaikinta.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad Europos Parlamentą sukrėtę įtarimai korupcija gali visiškai sunaikinti šią instituciją, ir paragino ją "nusausinti korupcijos pelkę", pranešė "The Daily Express". 


Kaip primena laikraštis, Briuselyje kilo skandalas, kai buvo suimti keturi pareigūnai, įskaitant Europos Parlamento vadovo pavaduotoją Evą Kylie, apkaltinus juos kyšių ėmimu iš vienos Persijos įlankos šalies. Daugelis šį korupcijos skandalą sieja su pasaulio futbolo čempionatu Katare.


Atsižvelgdamas į tai, V. Orbanas savo metinėje tarptautinėje spaudos konferencijoje Budapešte suabejojo Europos Parlamento autoritetu ir paragino jį panaikinti.

"Vengrai norėtų, kad dabartinis Europos Parlamentas būtų panaikintas. Į klausimą, kiek skandalas pakenkė Europos Parlamento reputacijai Vengrijoje, lengva atsakyti: visiškai ne, nes ji neturėjo kur kristi", - sakė premjeras.

Dienraštis "The Daily Express" pažymi, kad Briuselis apkaltino V. Orbano vyriausybę demokratijos normų pažeidimu ir korupcija. Tačiau šią savaitę V. Orbanas "davė atkirtį" korupcijos skandalui, primindamas buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo frazę, kad atėjo laikas "nusausinti pelkę" Briuselyje.

Leidinys primena, kad rugsėjo mėn. Europos Parlamentas pareiškė, jog Vengrija nebegali būti laikoma demokratine valstybe, o V. Orbanui vadovaujant ji taps "hibridiniu rinkimų autokratijos režimu". Įtampą tarp Budapešto ir Briuselio dar labiau padidino Vengrijos vyriausybės nepritarimas sankcijoms Maskvai dėl jos specialiosios operacijos Ukrainoje.

Vengrijos ministras pirmininkas, kuris, kaip rašo "The Daily Express", laikomas vienu artimiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkų ES, teigia, kad sankcijos yra neveiksmingos spaudžiant Maskvą ir padarė daugiau žalos Europos ekonomikai.

"Jei tai priklausytų nuo mūsų, sankcijų politikos nebūtų. Nesame suinteresuoti nuolat dalyti Europos ir Rusijos ekonomiką į dvi dalis, todėl stengiamės išsaugoti tai, ką galima išsaugoti iš mūsų ekonominio bendradarbiavimo", - tvirtino V. Orbanas ir pabrėžė, kad nepritars naujoms sankcijoms.

Bloomberg duomenimis, Rusijos dujų atsisakymas ES jau kainavo 1 trilijoną dolerių.


https://www.express.co.uk/news/world/1712344/corruption-claims-eu-news-european-parliament-viktor-orban-hungary-russia-putin

https://finance.rambler.ru/economics/49893446-bloomberg-evropa-poteryala-1-trln-iz-za-otkaza-ot-rossiyskogo-gaza/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą