2022-12-09

Seimo narys M.Matijošaitis ir gudručiai iš Ukrainos

 


Seimo narys Mindaugas Puidokas - altruistas. Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą jis savo bute Seimo viešbutyje apgyvendino ukrainiečius. Žinoma, mūsų visų sąskaita, ne iš savo kišenės. „Dėkingi“ ukrainiečiai, sakė bėgę iš Kijevo nuo bombardavimų, sukvietė į Puidoko butą ir daugiau giminių: atsirado šaukiamojo amžiaus „pabėgėlės“ vyras. Šeimyna džiaugėsi, kad Lietuvoje jie jau užsiima verslu, tik viena bėda: Seimo narys Marius Matijošaitis, jų kaimynas, neleidžia ilsėtis, klausosi muzikos.


KK2 laidoje, LNK parodytoje gruodžio 8 d., eilinį kartą buvo iškoneveiktas „triukšmautojas“ seimūnas, tačiau paaiškėjo ir įdomūs faktas: šitie ukrainiečiai yra ne pabėgėliai, o elementarūs aferistai.

Laidoje kalbėjusios ukrainietės „verslininkės“, besidarbuojančios Gariūnuose, vyras iki karo pradžios jau gyveno Lietuvoje, o šeimyna į Lietuvą atvyko irgi prieš karą, čia pirko automobilį ir … surado kvailą Seimo narį, kurį ir „išdūrė“. Šitie Gariūnų verslininkai, pasirodo, neturi laikinos apsaugos statuso, suteikiamo ukrainiečiams pabėgėliams Lietuvoje. Socialinių reikalų ministerijos puslapyje rašoma: „Ukrainos karo pabėgėliams Lietuvoje suteikiama laikinoji apsauga vieneriems metams, prireikus ji galės būti pratęsta dar vieneriems metams“.

Aš manau, kad šitos ukrainiečių gudručių šeimos „galva“ yra dezertyras, nenorintis „ginti Lietuvos nuo Putino“, bet mėgstantis paikus puidokus iš Seimo, ir mus, kurie už šitą balių apmoka sukčiams (jei aš klystu, pataisykite).

Priminsiu, Ukrainoje mobilizuojami 18-60 metų vyrai. Lenkijos valdžia, pavyzdžiui, nusprendė pritarti Kijevui ir pareikalavo, kad 18-60 metų amžiaus potencialūs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šauktiniai grįžtų į Ukrainą arba išvyktų iš Lenkijos į kitas šalis.


Epilogas.

Gudručių „išdurtas“ seimo narys Puidokas neturėtų liūdėti, nes tokių „išdurtų“ lietuvių yra labai daug. Vien tarp savo giminių ir artimiausių draugų rato aš žinau bent kelis tokius puidokus:

  1. Draugės K.I. sūnus savo šeimos bute, kur gyvena su žmona ir dviem vaikais, apgyvendino jauną ukrainietę pabėgėlę su vaiku. Prabėgus pusei metų paaiškėjo pabėgėlės atvykimo priežastis: „susipyko su vyru“. Vyras liko Ukrainoje, jų bute.

  2. Mano dėdė A.B. pasigyrė man metų pradžioje, kad „vežioja po Kauno gydytojus“ du pabėgėlius pensininkus iš Ukrainos, mat, jo anūkė juos priėmė į savo butą. Sakė, kad šitų „nelaimėlių“ butą subombardavo rusai. Praėjus pusmečiui, pasiremontavę sveikatą, ukrainiečiai sugrįžo į „subombarduotą“ butą, kurį buvo išnuomoję kitiems ukrainiečiams.

  3. Prieš kelias dienas sutikau ponią R., kuri vedžiojo naują augintinį (turėjo du šunis, dabar vedė tris). Pasirodo, kad tas šuo - ukrainietės, nesenai mirusios „pabėgėlės,“ gyvenusios jos sesers bute. Ši moteris irgi norėjo gauti laikinos apsaugos statusą, bet jo negavo, nes jau ne kartą yra gyvenusi ir dirbusi Lietuvoje.

  4. Mano draugo A.D. pusseserė gyvena su vyru „subombarduotame“ Kijeve nuo pat karo pradžios. Kijeve ši pora gyvena vyro bute, o dviejų kambarių lietuvės butą Vilniuje jie nuomoja.

     

Aš nekvestionuoju, kad Lietuvoje yra kelios dešimtys tūkstančių Ukrainos pabėgėlių, kurie neturi kur ir kaip išgyventi savo tėvynėje, bet neabejoju, kad yra ir kelios dešimtys tūkstančių Ukrainos gudručių, atvairavusių prabangius poršus, mersedesus, BMW ir pan., kurie naudojasi Lietuvos valdžios kvailumu ir melžia Lietuvos valstybę.

L.rytas nuotrauka.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą