2018-07-29

78-metis graikas Lesbo saloje pašovė pabėgėlį, įsiveržusį į jo namus



Liepos 11 d. Lesbo saloje vyko 78-mečio graiko teismas, kuris į galvą ir kojas pašovė iš medžioklinio šautuvo į jo namus įsiveržusį 16-os metų sirą.

Kaip pranešė graikų portalas Lesvosnews, graikas prisipažino, kad jis šovė į žmogų kuris įsiveržė į jo privačią valdą. Jis manė, kad užpuolikas nori jį apiplėši ir neketino nužudyti. Prieš šį incidentą senolis buvo ne kartą pabėgėlių apiplėštas.



Prie teismo pastato buvo susirinkusi vietos gyventojų minia, kurie palaikė 78-metį. Tarp susirinkusiųjų buvo ir vietos Moria bendruomenės vadovas Nikos Trakellis. Anksčiau buvo pranešta apie tai, kad Trakellis paskelbė bado streiką, protestuodamas prie migrantų nusikaltimus. Savo protesto metu jis perspėjo Graikijos vyriausybę, kad gyventojai gali perimti įstatymų priežiūrą į savo rankas, nes jaučiasi vyriausybei nereikalingais.

Lesbo salos Moria stovykloje gyvena 5000 pabėgėlių ir migrantų, 3000 iš jų laukia sprendimo dėl tolimesnės jų ateities. Gegužę šioje stovykloje Sirijos ir Irako arabai nužudė keturis kurdus.

Nukentėjusiojo siro šeima teigė, kad senuko namuose jie bandė pasislėpti, nes pabėgėlių stovykloje kilo susirėmimas tarp arabų ir afganų.

Toks incidentas, kaip šis, anksčiau ar vėliau turėjo įvykti, rašė Lesvosnews. Tai buvo tik laiko klausimas, kad tai įvyktų. Tiktai kairioji Graikijos vyriausybė užsimerkia į migrantų nusikaltimus, kas daro žalą vietos bendruomenėms.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą