2018-07-24

Kaip galima sustabdyti emigraciją, jei pragyvenimo lygis ES ribose skiriasi 12 kartų!?


Austrų problema – imigracija. Bet kaip ją stabdyti jei rumunui reikia dirbti metus, o austrui mėnesį, kad pasiekti tą patį pragyvenimo lygį, net atėmus visus pragyvenimo kaštų skirtumus? Austrų dienraštis „Krone“ pateikė tokių skaičiavimų palyginimo diagramas.



Kai mus įstojo į ES, buvo tokių, kurie tikėjo, kad tai bus Lietuvos ateitis. Paaiškėjo, kad tai buvo tik Lietuvos laidotuvių pradžia. Jeigu prieš tai į vakarus sruveno imigracijos upelis, po mūsų įstojimo į ES plūstelėjo srautas. Ponia Grybauskaitė ir kiti tarptautinio globalizmo mums paskirti vadai tik stengėsi šį srautą sustiprinti, bet jam atsirasti ES buvo sukurtos objektyvios priežastys: fantastinis darbo užmokesčio ir pragyvenimo lygio skirtumas ES teritorijoje.

Lietuva „Krone“ paskelbtose diagramose – ES ketvirta nuo galo. Lietuviams, kad pasiekti austro pragyvenimo lygį reikia dirbti kiek mažiau, gal 6-8 mėnesius.

Kodėl gi nevykti lietuviui į šią nuostabaus grožio ir puikios ekologijos šalį Austriją? Tai milžiniškas stimulas ekonominei migracijai. Ne be reikalo „pabėgėliai“ bėga iš Lietuvos į turtingąsias ES valstybes.

Lietuva graži, bet jei esi ne prie valdžios lovio, nieko nesi privogęs iš bendro aruodo, čia gyventi labai sunku, o mažiau kvalifikuotiems - neįmanoma. Skursti įmanoma, o gyventi, pilnąja šio žodžio prasme, neįmanoma.

Išmintingai buvo sukonstruota ES, kad išvežti didžiausią Rytų Europos turtą – kvalifikuotus darbuotojus, kurių parengimui išleista trilijonai eurų.

Dar Otto fon Bismarkas sakė, kad skirtingą ekonomikos išsivystymo lygį turinčios šalys negali turėti vieningos valiutos. Niekas išmintingų žmonių nesiklauso, niekada, nes garsiausiai rėkia finansiniai aferistai sorošai.

Italijos „Šiaurės lygos“ tikslas – sugrįžti prie lyros. Likti su euru – reiškia stagnuoti ir ristis į finansų krizės bedugnę. Tokia situacija Graikijos, kuri niekaip negali išsirinkti į valdžią protingų žmonių, savo šalies patriotų.


2007 metai Graikijos suvereni skola buvo 103,1 % BVP, 2009 metais – 126,7 %, 2010 metais (kada pradėta teikti paramą bankrutuojančiai Graikijai) 146,3 % BVP, 2015 metais (kada buvo pradėta trečia Graikijos gelbėjimo programa) – jau 178,8 %, 2017 – 181,9 %. Iki 2018 metų pabaigos skola, prognozuojama, bus praėjusių metų lygyje. 2060 metais šios šalies skola turėtų būti 275% BVP. Diagnozė – ligonis miręs.

Mūsų sveikatos apsaugos ministras siūlo mirusių ligonių negaivinti, o ES Graikiją vis dar gaivina, ir Lietuva prisideda, savo skurdžiausių euro zonoje žmonių sąskaita, kad Graikija galėtų savo pensininkams mokėti 2-3 kartus didesnes pensijas, nei lietuviams moka Lietuva.

Kaip emigraciją planuoja sustabdyti Arvydas Juozaitis, kurį aš linkęs palaikyti prezidento rinkimuose, aš nežinau.

Tik manau, kad be lito ir uždarų „pabėgėliams“ sienų, ši misija yra neįmanoma.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą