2018-07-22

Salvini formuoja ES partijų aljansą ir ruošiasi 2019 metų Europos parlamento rinkimams, mažina paramą „pabėgėliams“


Italijos partijos „Šiaurės lyga“ pirmininkas, Italijos vicepremjeras ir Vidaus reikalų ministras Matteo Salvini formuoja partijų, kovojančių už Europos civilizacinį identitetą, Europos civilizacijos išsaugojimą, griežtai reguliuojamą imigraciją, aljansą, kuris vieningu frontu turėtų dalyvauti 2019 metų Europos parlamento rinkimuose. JAV politologas Daniel Pipos šias partijas vadina „civilizacinėmis“, nes joms segama etiketė „populistinės“ - neatitinka tikrovės.

Salvini praėjusį penktadienį pasakė, kad nori apjungti tautines partijas.

„Aš noriu suvienyti Austrijos, Olandijos, Švedijos, Prancūzijos ir Vokietijos partijas, kurios suformuos naują daugumą Europos parlamente,“ - pasakė Salvini.


Pareiškimas padarytas po kelių dienų po to, kai Salvini pasakė, kad jis stengiasi padaryti Lygą ne tiktai Italijos judėjimu, bet ir europiniu.


„Aš noriu suteikti balsą kitai Europai“, -pasakė jis. „Aljanso tikslas yra išlaisvinti Europą nuo globalizmo sukeltos masinės migracijos ir nevykusios ekonominės politikos.“

„Sekančiais metais bus rinkimai į Europos parlamentą. Metų bėgyje mes pamatysime ar egzistuoja vieninga Europa ar ne“.

„Mes palaikome viziją kitos Europos, kurioje kiekvienas ES narys privalo turėti teisę laisvai nuspręsti savo ekonominę politiką“, - pasakė Italijos vicepremjeras.


Birželio pabaigoje įvyko Salvini susitikimas su Austrijos vicekacleriu Heinz-Christian Strache ir Austrijos vidaus reikalų ministru Herbert Kickl Romoje.

„Mes norime sukurti Aljansą ne tik norinčių, bet ir Sąjungą dirbančių“, - pasakė Kickl tada bendroje spaudos konferencijoje.

„Per daug laiko buvo išeikvota kurti neteisingai sistemai, kurioje pervežėjai diktavo, kokia turi būti migracijos ir prieglobsčio sistema. Populistas man reikš komplimentą“, - pasakė Salvini.

„Mes palaikome kitokios Europos viziją, kurioje kiekvienas ES narys turi turėti teisę laisvai spręsti savo ekonominę politiką“, - pasakė Salvini. Būdamas vidaus reikalų ministru jis ir stengiasi sustabdyti imigraciją į Europą. „Mūsų tikslas ne migrantų paskirstymas tarp ES valstybių, o, kad jie daugiau neateitų“, -pasakė Salvini. „Maršalo planas Afrikai“ reikalingas, kad pagerinti gyvenimo sąlygas migrantų kilmės šalyse.

Salvini davė penktadienį interviu „The Washington Post“. Jame jis pasakė, kad Maskvoje tarėsi su Rusijos vidaus reikalų ministru dėl kovos su terorizmu, dėl kiber saugumo, kovos su narkotikais ir dėl „užsienio smogikų“, kurių tūkstančiai stengiasi patekti į Europą iš Artimųjų Rytų.

„Mūsų „slaptos tarnybos“ informuoja, kad tūkstančiai smogikų sugrįžo į Europą, kai kurie į Italiją. Kiekvieną dieną aš rašau po pavedimą dėl islamo-teroizmo smogikų,“- pasakė jis.

Į Italiją iš Afrikos per keturis pastaruosius metus atvyko 654 tūkstančiai migrantų. Salvini pažymėjo, kad jo „galutinis tikslas yra ne migrantai, jų paskirstymas tarp įvairių šalių, o kad jie nepatektų į Europą, išvykę iš Afrikos. Jis pakvietė suteikti Afrikai pagalbą, sukurti jai Maršalo planą ir pagerinti jų gyvenimo lygį. Jis pažymėjo, kad Europa Turkijai jau skyrė šešis milijardus eurų, kai Afrikai 500 milijonų. „Todėl mes turime kovoti, kad daugiau lėšų skirti Afrikai“, - pareiškė jis.


Pirmiausiai italai! Italija sumažins finansavimą imigrantams ir panaudos šiuos pinigus italams

Penki milijonai italų skursta, pasakė Italijos vicepremjeras Salvini. Šiuos pinigus jis ketina skirti paramai skurstantiems 5 milijonams italų remti.

„Man nepatinka tas faktas, kad 5 milijonai italų, gyvena skurde, o mes privalome 5 milijardus eurų per metus skirti šitiems migrantams“, - pasakė Italijos vicepremjeras Salvini mitinge.

Vien dienpinigių nelegalams Italijoje ankstesnė valdžia skirė po 35 eurus per dieną (90 % lietuvių svajonė), neskaitant nakvynės, maisto, drabužių ir kitų paslaugų. Šiuos pinigus imigrantai dažnai pragerdavo ar pralošdavo žaidimų salonuose. Ne kartą afrikiečiai Italijoje buvo surengę demonstracijas, kuriose reikalavo žinomiausių pasaulyje brendų drabužių ir avalynės.

„Mes sumažinsime šias išlaidas ir panaudosime jas italams“, - pažymėjo Salvini.

Jo žodžiais, kad „su mažesniais mokesčiais, su mažesniu kiekiu užsieniečių, su didesniu saugumu, mes vėl tapsime gražiausia šalimi pasaulyje“.

Prieš savaitę salvini partijos „Šiaurės lyga“ populiarumas pasiekė 31% ir lenkia „5 žvaigždžių“ 2 %. Salvini palaikymo reitingas didžiausias – 56%.

Nuorodos:












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą