2018-07-27

Pabėgėliai padeginėja Graikiją: suimtas pakistanietis



Voice of Europe informuoja, kad trečiadieni prie Perama miesto esančios karinės bazės sulaikytas pabėgėlis-padegėjas iš Pakistano. Apie tai pranešė vietos policija.

Perama rajone didelė pabėgėlių koncentracija. Migrantas buvo areštuotas ir apklaustas po to, kai jam buvo pateiktas kaltinimas padegimu. Vietos policija patvirtino Voice of Europe, kad šiame rajone buvo suimtas migrantas iš Pakistano.

Karštis ir stiprus vėjas galėjo, kilus gaisrui, sunaikinti karinę techniką, esančią šioje bazėje.

Civilinės apsaugos ministras Nikos Toskas spaudos konferencijoje pasakė, kad turi rimtų įrodymų dėl „nusikalstamų padegimo veiksmų“.





Tai ne pirmas pabėgėlių įvykdytas padegimas Graikijoje. Kelis padegimus pabėgėliai įvykdė Lesbo saloje. Visi jie buvo iš Moria stovyklos.

Tarp atvykusių į Europą šimtų tūkstančių imigrantų yra daugybė islamo teroristų ir radikalų.

Islamo valstybė savo pasekėjus kvietė naudoti padeginėjimą kovoje prieš Europą. Šį metodą arabai naudoja prieš Izraelį ir, teroristų nuomone, gali „primesti terorą visai šaliai“.

Padegėjas iš Pakistano buvo suimtas praėjus vos kelioms valandoms po Graikijos nacionalinės tragedijos, nusinešusios virš 80 žmonių gyvybes. Gaisro metu sudegė virš 1000 gyvenamųjų namų.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą