2018-10-16

Ko nepraneš feikinė LRT: Lenkija ir Čekija reikalaus, kad ES biudžete nebūtų Rytų Europos šalių diskriminacijos ir atsisakė įsileisti pabėgėlius


Vakar į Varšuvą su oficialiu vizitu atvyko Čekijos premjeras Čekijos Andrej Babiš. Čia jis susitiko su Lenkijos premjeru Mateušu Moravieckiu. Kaip informuoja Lenkijos radijas, premjerai sutarė, kad Lenkija ir Čekija laikysis vienos pozicijos dėl Europos sąjungos biudžeto, breksito ir migracijos krizės.

Lenkijos vyriausybės vadovas pareiškė, kad vieninga žemės ūkio politika ir struktūriniai fondai turi padėti valstybėms, kurios vejasi Vakarų Europą.


„Mes laikomės vieningos pozicijos biudžeto klausimu: jo kokybė yra svarbiausia, taip pat svarbu jo priėmimo sparta, tačiau jo kokybė yra pirmaeilis klausimas. Visų pirma, turi būti atsižvelgta į interesus valstybių, kurios vejasi vakarų Europą. Mūsų pozicija Briuselyje nesikeičia. Turi būti vienoda žemės ūkio politika, žemės ūkio vystymo fondai, kelių vystymo fondai, geležinkelių ir visi struktūriniai fondai turi tarnauti šių šalių interesams“, - pasakė Moravieckis.

Lenkijos premjeras pabrėžė, kad abi šalis jungia požiūris į migrantų problemą. Lenkija ir Čekija, jo žodžiais, pasisako už sienų gynimą ir šiame kontekste svarbiausi suverenūs sprendimai, ir nėra jokios galimybės priversti Varšuvą ir Prahą priimti migrantus.

Lenkija ir Čekija rūpinasi savo piliečių saugumu ir nepriima imigrantų, tuo tarpu lietuvių tautos interesus išdavusi Grybauskaitės-Skvernelio valdžia ne tik juos vežė pagal 2015 metais ES numatytas kvotas, bet šiais metais, rugsėjo mėnesį, laisvanoriškai pratęsė Azijos ir Afrikos „pabėgėlių“ vežimą dar metams, kai tuo tarpu Estija ir Latvija uždarė savo duris šiai Islamo invazijai.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą