2018-10-12

Vilkai, kraydonai ir kuzios: LRT šūviai iš po plintuso



Spalio 11 dienos LRT laida „Specialus tyrimas“ man įrodė, kad alkoholiko iš el.skydinės nugyventai televizijai grindų plintusas ne riba, galima nusiristi ir daug žemiau plintuso. 

Tądien specialiai „tirti“ buvo keli objektai: vilkai, kraydonai ir kuzios. Laidos fabula: reikia šaudyti. Žinoma, tik vilkus ir kraydonus, o kuzias reikia palikti veislei, nes sistemai kuzios tinkamos: galimai alkoholikės ir idiotės, sugebėjusios apšikti daugybę padorių Lietuvos piliečių savo bjauriame, bet laiku prokuratūros ir policijos likviduotame tinklapyje „Vatnikai. eu“.




Dėl kuzių.


Šių metų gegužės 17 dieną aš kreipiausi į LR Generalinį Prokurorą, prašydamas iškelti baudžiamąją bylą internetinio portalo http://vatnikai.eu/ steigėjui (steigėjams), kurie šios masinės informavimo priemonės pagalba kursto prieš mane rasinę ir pilietinę neapykantą, skatina smurtą prieš mane, šmeižia ir žemina mano asmenį, mano nepriekaištingą reputaciją. Prašiau likviduoti šį šmeižikišką portalą.

Labai nudžiugau birželio 7 dieną perskaitęs portale bukimevieningi.lt Lino Naujalio straipsnį „Nustatyta “vatnikai.eu“ svetainės administratorė, tai garsioji “LRytas“ žurnalistė Asta Kuznecovaitė “Kuzia“ (video)“.

Į teisėtvarkos institucijas kreipėsi keletas jos apšmeižtų piliečių. Tuo metu, kai mano skundas dėl kuzios nukeliavo pas kriminalinės policijos tyrėją, šmeižikės portalas „Vatnikai“ buvo jau likviduotas. Žinodamas, kas visa tai organizavo, buvau patiręs pilną satisfakciją ir ta proga rašiau:

Sistema nekelia bylos žvelgiančiai iš nuotraukų girtai lachudrai, nes pati sistema yra tokia pati, iki ausų apsidirbusi, parsidavusi ir išsigimusi. Tai jų resursas.

Žiūrėti į vatnikai.eu steigėjos nuotraukas man yra daug smagiau, negu vazotis teismuose. Aš švenčiu didžiulę moralinę pergalę, nes mus šmeižė degradavęs žmogus, autentiškas vatnikas!“



Dėl vilkų.

Daugelis yra skaitę Farlio Moveto (Farley Mowat) knyga „Ne vilkai kalti“. Surinkęs šios knygos pavadinimą paieškos sistemoje, atradau savo buvusio kolegos dr.Mindaugo Lapelės straipsnį lygiai tokiu pavadinimu „Bernardinuose“(2010). Lapelė rašo, kad ši knyga sustiprino jo apsisprendimą tapti gamtininku ir tęsia: „Jau keleri metai seku vilkų šaudymo šalininkų ir priešininkų diskusijas, paaštrėjančias prieš kiekvieno vilkų medžioklės (populiacijos reguliavimo ar žudymo – tai priklauso nuo pasisakančiųjų požiūrio) sezono pradžią. Gaila, kad kuo toliau, tuo labiau šios kelių žmonių diskusijos, palydimos anoniminių komentarų, primena elementarų santykių aiškinimąsi, kuriame vilkai tampa tik pretekstu išreikšti savo požiūriui į gamtosaugą, valdininkus, medžioklę.

Tikrai ne vilkai kalti, kad nesugebame civilizuotai bendrauti, deramai pagrįsti savo požiūrį ir, suprantama, motyvuoti priimamus sprendimus. Rūpintis žiemojančiais paukšteliais ar šienauti užkrūmijusias pievas yra paprasčiau, nei saugoti vilkus, kurie yra „nepatogūs“ – sumanūs, nelengvai suskaičiuojami, nesuprantantys, ką galima medžioti ir ko nevalia liesti. Kaip tik todėl šios rūšies apsauga yra tarsi indikatorius, atskleidžiantis visuomenės ekologinį raštingumą, žinių apie gamtą lygį ir gamtosaugos veiksmingumą. Todėl klausimas, koks vilkų skaičius yra optimalus Lietuvai, iš tikrųjų yra klausimas, kaip turi atrodyti saugomos teritorijos, kokios gamtos mes norime turėti aplinkoje.“

Ko ieškojo po plintusu LRT peckeliai „zoologai“? Siekė kiršinti visuomenę? Apie problemos esmę ten beveik nebuvo kalbama. Ši laida buvo aukščiausio laipsnio neprofesionalumo pavyzdys. Gaila, kad tokia chaltūra gaminama už mūsų visų pinigus.

Prof. Vytautas Radžvilas šiandien paaiškino, kaip LRT reikia ištraukti iš po plintuso. Jis sako: „depolitizuotoje“ LRT įsitvirtino ir suvešėjo tokiems neįvardijamiems šeimininkams, o ne tautai ir visuomenei tarnaujančios ir sėkmingai „įsisavinančios pinigus“ niekam neatskaitingos ,,grupės draugų“ įvesta visiškai politinė ir pavyzdingai griežta cenzūra. Tiesiog žavumėlis stebėti protesto pikete šmėžuojančius tokius „žiniasklaidos nepriklausomumo“ atraminius stulpus ir „žodžio laisvės“ gynėjus kaip E. Jakilaitis ir R. Miliūtė, kurių ir panašių į juos dėka iš LRT taip smarkiai padvelkė burokevičinės „kaspervizijos“ tvaikas.


Todėl LRT tariamo depolitizavimo spektaklį laikas baigti. Metas sugrįžti prie politinio valdymo – tik būtinai demokratiško – modelio. Tai reikštų, kad nacionalinis transliuotojas turi būti atsiimtas iš minėtos „grupės draugų“ ir nematomų jų šeimininkų bei sugrąžintas tautai. O kai šitai įvyks, jį privalės politiškai – atvirai ir skaidriai – kontroliuoti visuomenė. Kaip jau yra trumpai buvę – tos nepamirštamos sąjūdinės LRT ir visos žiniasklaidos – tikros laisvės laikais.“




Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą