2018-10-05

Jeigu Lietuvoje buvo JAV CŽV kalėjimas, kodėl Gruzijoje negalėjo būti JAV masinio naikinimo ginklų kūrimo laboratorija ir bandymų poligonas?



TSRS laikais Lietuvos mokslininkai netiesiogiai galėjo dalyvauti kuriant biologinį ginklą. Vilniuje buvo gaminami fermentai genetinei inžinerijai, kurių pagalba galima konstruoti tokį ginklą. Šių fermentų tyrimais ir gamyba užsiiminėjo mokslinis-gamybinis susivienijimas „Fermentas“, priklausęs sukarintai TSRS žinybai „Glavmikrobioprom“. Minėtame institute aš esu dirbęs 1982 – 1987 metais. Teko pažinoti mokslininką, su kuriuo dirbau MA Biochemijos instituto mikroorganizmų biochemijos laboratorijoje, kuris buvo dirbęs Rusijoje sukarintame Maro institute. Jis buvo pasirašęs, kad nieko apie savo darbą nepasakos, neturėjo galimybės išvykti į užsienį, net į kaimyninę socialistinę Lenkiją.



Ar galėjo JAV vykdyti biologinio ginklo gamybos darbus Gruzijoje? Aš manau, kad galėjo. Jie įpratę kiauliškai elgtis su savo satelitais. Lietuva talkino jų purviniems darbams ir įrengė prie Vilniaus kalėjimą, tai kodėl negalėjo Gruzija tapti jų poligonu?

Spalio 4 dieną Rusijos žinių agentūra INTERFAX.RU pranešė, kad Gruzijos teritorijoje esančioje laboratorijoje Lugara galėjo vykti bandymai cheminių preparatų su žmonėmis. Tai sukėlė 73 civilių gruzinų mirtį. Apie tai informavo radiacinės, cheminės ir biologinės gynybos viršininkas Igoris Kirilovas.

„Praktiškai vienamomentinė žūtis didelio skaičiaus savanorių duoda pagrindą galvoti, kad centre Lugara prisidengiant gydymu buvo įvertintas labai toksiškas cheminis preparatas, arba biologinis agentas, turinti didelį letalumą“, - pareiškė Kirilovas.

Jo žodžiais, buvęs Gruzijos valstybės saugumo ministras Igoris Giorgadze pateikė ataskaitas apie tyrimų rezultatus, kurie buvo atlikti Ričardo Lugaro vardo laboratorijoje. Iš jų seka, kad su Gruzijos piliečiais buvo bandomas preparatas „Sovaldi“ amerikiečių įmonės „Gilead Sciences“, kurio pagrindiniu akcininku yra buvęs JAV gynybos ministras Donaldas Ramsfeldas.

„Iš pademonstruotų dokumentų matyti, kad bandymai pasibaigė masine letalia baigtimi tarp pacientų. Nepaisant mirties 24 žmonių, tiktai 2015 metų gruodį klinikiniai tyrimai buvo tęsiami, pažeidžiant tarptautinius standartus ir prieš pacientų valią. Tai sukėlė mirtį dar 49 žmonių“, - pasakė Kirilovas.

Rugsėjo 11 dieną spaudos konferencijoje Maskvoje Igoris Giorgadze sakė, kad Lugaro laboratorijoje gaminamos žmogaus letalios medžiagos ir išbandomos ant vietos gyventojų.

Pranešama, kas šioje laboratorijoje vykdomi Sibiro juodligės, maro ir kiaulių maro tyrimai. Gruzija paneigė šiuos tvirtinimus.

Mūsų eksprezidentas Valdas Adamkus irgi paneigė, kad Lietuvoje nebuvo CŽV kalėjimo. Jis melavo.

Apie tai, kad JAV vykdo biologiškai aktyvių medžiagų tyrimus Ukrainoje ir Gruzijoje buvau rašęs anksčiau:


Pastaba: Informaciją, kurią skelbiu bloge lebionka.blogspot.com galima dalintis tik skelbiant mano blogo aktyvią nuorodą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą