2018-10-13

Viktoras Orbanas apie Briuselio planus skatinti imigraciją į ES


Briuselyje „pilnu greičiu“ skubama su migracijos schemų kūrimu, pasakė Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas savo penktadieninėje laidoje per visuomeninį Kossuth radijų.

Orbanas pasakė, kad pro-migracinės jėgos, kuriuos šiuo metu valdo Briuselį, nori prastumti iki gegužės mėnesį vyksiančių Europos parlamento rinkimų migracijos įstatymų paketą, kol dar turi čia daugumą, nes po rinkimų gali būti taip, kad migracinę politiką nauja dauguma atmes.


Europos komisiją tik ką paskelbė savo programą, kuri Orbano žodžiais, yra priešinga viskam ko siekia vengrai. „Vengrų tautai tai yra siaubo kolekcija,“ - pasakė Orbanas. „Kalbama apie sukūrimą nuolatinės migrantų paskirstymo programos, atidarymą legalių migracijos kelių ir sukūrimą pilotinės programos migracijai iš Afrikos šalių, humanitarinių vizų išdavimą.”

Jo žodžiais, tai susieta su įtraukimu NVO įvertinant tokias vizas ir atėmimą iš valstybių-narių sienų apsaugos funkcijos.

Orbanas pasakė, kad dėl šios priežasties ateinančiame ES susitikime Briuselyje bus „kelios kietos dienos“.

Vengrijos premjero nuomone, migracijos poziciją Europos parlamente remia liberalai, – „pati stipriausia grupė finansavimo ir MIP palaikymo požiūriu“. Ji labiausiai priešiška Vengrijai.

Vengrijos premjeras paminėjo JAV ir pasaulyje veikiančius globalistų tinklus, su kuriais kovoja JAV prezidentas Donaldas Trampas. Tai „po vandeniu“ veikiantys tinklai niekieno neįgalioti, bet darantys didelę įtaką žmonėms. Globalistų tinklų tikslas – sunaikinti nacionalines valstybes ir sukurti pasaulio vyriausybę.

Orbanas paminėjo spekulianto Sorošo įtaką remiant opoziciją jo vyriausybei ir pasakė: „kur yra pinigai, ten yra spekuliantai“, kurie parduoda Vengrijos interesus.

Orbanas paminėjo JTO migracijos paktą, iš kurio Vengrija pasitraukė. Tai irgi tarptautinių globalistų tinklų bandymas pajungti JTO savo interesams. Orbano nuomone, vis daugiau šalių pasitrauks iš šio pakto.

Savo interviu Orbanas paminėjo šią savaitę įvykusį susitikimą su Turkijos prezidentu Redžepu Taipu Erdoganu. Jis pasakė, kad jo užsienio politikos principas yra „ieškoti draugų, o ne priešų“. Orbano žodžiais, Turkijos politinė sistema yra pačios Turkijos reikalas ir nereikia turkų mokyti. Vakarų Europos valstybės nesiskaito su kitomis valstybėmis ir aiškina, kaip joms reikia elgtis. Tokią „madą“ įvedė amerikiečiai. Toks elgesys niekur nenuves.

Premjeras pažymėjo, kad Vengrijos saugumas yra tiesiogiai surištas su Turkijos politika. Turkijoje šiuo metu gyvena 4 milijonai pabėgėlių, kurie neišvyksta į Vakarus todėl, kad turkai jų neišleidžia, bet jeigu turkai jiems leis išvykti, žymi šių žmonių dalis vos po kelių dienų bus prie Serbijos-Vengrijos sienos. Todėl Vengrija yra suinteresuota, kad Turkija turėtų stiprią politinę sistemą ir stiprų lyderį.

Dar premjeras pažymėjo, kad išmokos mamoms vaikų priežiūrai bus didinamos ir iki 2022 metų pasieks šalies minimalų darbo apmokėjimo lygį. Numatoma didinti išmokas šeimoms, kurios augina svetimus vaikus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą