2021-10-03

Prof. G.V. Bossche: Raktai, kad atidaryti bandos imuniteto nuo koronės auksinius vartus

 


Paskutinis vieno žymiausių pasaulio vakcinų specialisto prof.dr.Geert Vanden Bossche straipsnis pavadintas „The keys to unlock the golden gate of herd immunity towards Sars-CoV-2“ (Raktai, kad atidaryti bandos imuniteto nuo Sars-CoV-2 auksinius vartus), paskelbtas jo portale.

https://www.geertvandenbossche.org/post/the-keys-to-unlock-the-golden-gate-of-herd-immunity-towards-sars-cov-2



Autorius reikalauja:

sustabdykite masinį skiepijimą (įskaitant papildomą skiepijimą), nes jis labiau skatina žalingą viruso evoliucijos dinamiką (žr. infekcijų skaičiaus didėjimą šalyse ir (arba) regionuose, kuriuose skiepijimo apimtys yra didelės).

nutraukti masinį skiepijimą (įskaitant papildomą skiepijimą), nes jis dar labiau skatina žalingą viruso evoliucijos dinamiką (žr. infekcijų skaičiaus didėjimą šalyse ir (arba) regionuose, kuriuose skiepijimo apimtys yra didelės).

Jokiu būdu negalima skiepyti jaunų ir sveikų žmonių, nes tai tik susilpnins jų apsauginį įgimtą imunitetą koronavirusams (CoV) ir kitiems kvėpavimo takų virusams. Įgimtas imunitetas paprastai (natūraliai) juos apsaugo ir suteikia tam tikrą bandos imunitetą, nes sumažina infekcinį CoV spaudimą populiacijoje, o masinis skiepijimas paverčia juos labiau užkrečiamų variantų platintojais. Vaikai ir (arba) jaunuoliai, kurie suserga šia liga, dažniausiai suserga lengva arba vidutinio sunkumo liga, todėl jie ir toliau prisideda prie bandos imuniteto stiprinimo, ugdydami platų ir ilgalaikį imunitetą. Jei esate paskiepytas ir susirgsite šia liga, jums taip pat gali išsivystyti ilgalaikis imunitetas, tačiau kodėl turėtumėte rizikuoti skiepytis, ypač kai esate jaunas ir sveikas? Pirma, yra galimo šalutinio poveikio rizika; antra, vis didėja rizika, kad jūsų vakcininiai antikūnai nebeveiks, nors vis dar bus prisijungę prie viruso, todėl padidės ADE ar net sunkios ligos tikimybė. Taigi ne visi skiepytieji galiausiai pasieks plačią ir ilgalaikę apsaugą, nes tam reikėtų, kad jiems nepasireikštų sunkus šalutinis poveikis ir jie susirgtų lengva ar vidutinio sunkumo liga ( o tai labai "plona" riba!).

Skiepytų ir neskiepytų žmonių diskriminacija yra bet kokia, tik ne moksliškai pagrįsta. Tai gryna nesąmonė, jau vien moksliniu požiūriu. Klausimas yra ne apie tai, "kokių asmenų man reikia vengti?", o apie tai, "kaip apsisaugoti nuo vis didėjančio infekcinio spaudimo populiacijoje?". (žr. mano pranešimą "Repetitio est mater studiorum").

https://lebionka.blogspot.com/2021/09/repetitio-est-mater-studiorum-prof-gv.html

Apibendrinant visus šiuos argumentus, skiepijimo įpareigojimai yra pati blogiausia ir neracionaliausia kada nors vykdyta iniciatyva tiek individualiu, tiek visuomenės sveikatos požiūriu.

Neatidėliotini veiksmai, kurių reikia imtis siekiant sušvelninti pandemijos krizę:

Sustabdyti masinį skiepijimą (siekiant sustabdyti jauno ir sveiko žmogaus įgimto imuniteto silpnėjimą, taigi ir bandos imuniteto silpnėjimą!)

Kadangi įgimti imuninės apsaugos mechanizmai apsaugo didžiąją daugumą gyventojų, ypač jauni ir visi sveiki žmonės turėtų daryti viską, ką gali, kad sustiprintų savo įgimtą imunitetą, o ne skiepytis! (pvz., mankšta, sveikas gyvenimo būdas ir maistas [kontroliuokite savo svorį!] ir t. t.).

Sumažinkite didelį infekcinį spaudimą (pažiūrėkite, kaip šalyse, kuriose vykdomos agresyvios masinio skiepijimo programos, infekcijų bazinis lygis dabar yra daug didesnis nei dar prieš metus ar net prieš 6 mėnesius), taikydami antivirusinę chemoprofilaktiką ir užkirsdami kelią persirgimams.

Kai infekcinis spaudimas sumažės, jaunesnio amžiaus žmonės vėl galės jaustis saugūs ir grįžti į normalų gyvenimą(*) (tai padės dar labiau sumažinti virusinį infekcinį spaudimą!). Sumažėjus infekcijos lygiui, šios jaunesnio amžiaus grupės nebeturėtų bijoti užsikrėsti, nes i) daugiau kaip 99,99 % atvejų liga bus lengva arba vidutinio sunkumo (t. y. panaši į situaciją pandemijos pradžioje) ir ii) suteiks jiems platų ir ilgalaikį imunitetą, taip kompensuodama įgimto imuniteto proveržį ir taip prisidėdama prie bandos imuniteto stiprinimo!) Bet koks jaunų ir sveikų neskiepytų žmonių antplūdis susilpnins virusinės infekcijos lygį ir prisidės prie bandos imuniteto stiprinimo.

Tačiau dar svarbiau, ir tai taikytina ne tik jaunesniems, bet ir vyresnio amžiaus žmonėms: Kovid-19 galima sėkmingai gydyti, jei ankstyvoje ligos stadijoje, t. y. atsiradus pirmiesiems ligos požymiams ir simptomams, bus taikomas ankstyvas gydymas keliais vaistais. Tai ne tik apsaugo žmones nuo sunkios ligos, bet ir suteikia jiems platų ir ilgalaikį imunitetą, kuris yra daug saugesnis, patikimesnis ir patvaresnis nei skiepijimasis vakcina, taip pat prisideda prie bandos imuniteto kūrimo.

* Išskyrus masinius susibūrimus, ypač jei jie vyksta uždarose patalpose!

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą