2021-10-08

Raskevičius apgavo elektoratą

 

Negražu, žmonės kalba, svetimų pokalbių klausytis, bet taip jau prie Neries man nutiko, ant suolelio prisėdus. O suoleliai čia vis po du, taip architekto sukomponuoti. Sėdžiu, taigi, ir klausau viena ausim, ką du gyvenimo padėvėti diedai ant gretimo suolelio kalba.

Tikėjau Tomu Raskevičiumi, balsavau už jo partiją, o jis prisipažinsiu, nuvylė. Galvojau, kad ir po rinkimų vaikščios į mergelę persirengęs, ant vienaragio jodinės, kaip Sorošas Budapešte jį išmokino, o čia, pyst, eilinis plačiaveidis diedas, kokių tūkstančiai po Vilnių valkiojasi, ir nei kojelių į kapronines pėdkelnes įvilktų, nei iškirptės ant nugaros, lyg pat anuso!“, - pasakojo pirmasis. Draugužis jam antrino:

Man jis irgi patiko. Pasikabinau, žinai, miegamajame jo nuotrauką, kur su karūna, ir... na supranti... iki pamėlynavimo. Reikėtų kažką naujo. Apgavo, negalima taip elgtis su rinkėjais.

Štai, vokiečiai, visai kas kita. Jie tvirtai, kaip nutarė moterimis būti, tai ir eina į Bundestagą tokie.

Žinai apie ką kalbu? Štai, klausyk, ką rašo:

Pirmą kartą į Bundestagą išrinktos dvi transseksualios moterys. Tai žaliųjų kandidatai Tessa Ganserer ir Naik Slavik. Patekę į Bundestagą, politikai ketina kovoti už netradicinės orientacijos žmonių teises. 44 m. Tessa Ganserer sulaukė didžiausio populiarumo dėl savo prieštaringos išvaizdos.“ 

Na, matai, kaip ėjo į rinkimus, taip ir liko tokie, tas Genserer dėvi peruką, o norėdamas, kad balsas būtų melodingesnis, turėjo lankyti vokalo pamokas. Ar įsivaizduoji Raskevičių, kad jis vardan savo rinkėjų vokalo pamokas lankytų? Bent kudlotoji jam tas vokalo pamokas surengtų su išderintu pianinu ministerijos rūsyje.“

Toliau pokalbio nenugirdau, taikus NATO lėktuvas praskrido, apkurtino. Vyrai pakilo ir nuėjo sau Paneriais.

O aš pagalvojau: „Negalima taip bjauriai su rinkėjais elgtis, iš jų lūkesčių tyčiotis, bent į Valstybinių švenčių minėjimus į moterį persirengęs Raskevičius ateitų, ant vienaragio Gedimino prospektu prajotų. Tik ką iš tos „Laisvės“ partijos norėti. Kur ta jų laisvė pasidėjo? Didesnės nelaisvės net sovietmečiu nebuvo, bent jau devyniasdešimtaisiais. Taigi.

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą