2023-04-04

Austrijos užsienio reikalų eks-ministrė: Europoje egzistuoja atotrūkis tarp norų ir tikrovės

 


Europos politika kenčia nuo norų, ypač energetikos ir Ukrainos politikoje, kritikuoja buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl (58 m.). Europai pagaliau reikia daugiau realizmo.

Europa tampa vis labiau priklausoma nuo užsienio produktų ir energijos tiekėjų, sako buvusi diplomatė Karin Kneissl. Tačiau kartu politikai pastaraisiais dešimtmečiais per mažai dėmesio skyrė energetiniam saugumui. Taip pat per mažai dėmesio buvo skiriama energijos išteklių įperkamumui. Daugiausia dėmesio buvo skiriama klimato kaitai, o tai išstūmė saugumo ir įperkamumo klausimus, - sako K. Kneissl pranešime, kurį ji skaitė tarptautiniame apskritojo stalo susitikime, skirtame Europos saugumo iššūkiams, kurį, be kita ko, organizavo Geostrateginių studijų centras.


Iliuzijos apie energetikos krizę ir ekonominį karą prieš Rusiją

Eks-ministrės žodžiais, Energetikos srityje europiečiai itin skaudžiai jaučia karo Ukrainoje pasekmes. Tarptautinė energetikos agentūra neseniai paskelbė, kad pasaulis susiduria su "beprecedenčio gylio ir sudėtingumo pasauline energetikos krize" ir kad "nebėra kelio atgal į ankstesnę padėtį".

K. Kneissl pabrėžė energijos saugumo ir prieinamumo namų ūkiams ir pramonei svarbą. Pasak K. Kneissl, europiečiai pagaliau turi tapti realistiškesni ir sąžiningesni, kai kalbama apie tai, kas yra ir kas nėra įmanoma energijos gamybos srityje. Apskritai reikia atsisveikinti su juodai baltu mąstymu.

Eks-ministrė taip pat kritikavo Vakarų požiūrį į Rusiją ir sankcijas. Jos nuomone, pagrindinė Vakarų problema apskritai yra konfliktas tarp norų ir tikrovės, kuris akivaizdus ne tik dabartinėje energetikos krizėje, bet ir ekonominiame kare prieš Rusiją. Visų Europos valstybių elgesys yra tiesiog nesubrendęs.

https://exxpress.at/kneissl-ueber-energiekrise-kluft-in-europa-zwischen-wunsch-und-wirklichkeit/




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą