2023-04-18

Medžio genėjimo performansas. Atviras laiškas Vilniaus merui Benkunskui

 


Įžengiau į aštuntą dešimtmetį, bet tokio įdomaus medžių genėjimo metodo dar nesu matęs: Apie 1 m. skersmens medį, augantį P.Vileišio 15 namo kieme, įmonės "Stebulė" darbininkas "genėjo" šiandien, balandžio 18 d., nuo 8 iki 12 val. su rankiniu pjūkleliu. Buvo "apgenėtos" kelios piršto storio šakelės, nors namo gyventojai kelis metus meldė Vilniaus m. Antakalnio seniūnijos jį nupjauti, arba apipjaustyti šį medį taip, kad jo papuvusios šakos nebūtų pavojumi apačioje jo parkuojamiems namo gyventojų automobiliams. (Prieš penkiolika metų šiame kieme ant mano automobilio "Subaru legacy" stogo jau buvo užvirtęs neprižiūrimas medis.) 


Prieš gerą dešimtmetį šis klevas buvo genėtas, bet su normaliu motoriniu pjūklu. Normaliai genėtas. Gal todėl, kad seniūnija tai darė pati, o dabar tuo užsiima švedų kapitalo įmonė UAB "Stebulė"?

Tai už ką Antakalnio seniūnija dabar mokės subrangovei "Stebulei"? Už darbo imitaciją? Žinoma, ne su manikiūrinėms žirklėms tie stebuliečiai darbavosi, bet kas garantuotas, kad kitais metais šitie švonderiai medžių negenės būtent taip?

Mere Benkunskai, gal imkitės, pagaliau, tvarkyti sostinę ir ją ėdančias sukčių ir vagių kontoras "stebules". O jei tokia užduotis neįmanoma, tuomet renkite performansus. Pvz. "medžių genėjimas" ir imkite iš žiūrovų pinigus. Norinčių pamatyti štai tokį komišką reginį atsiras į valias. Juk tai fantastiškas menas nedirbant vaizduoti darbą ir melžti už tai vilniečių pinigus. Už surinktas iš žiūrovų lėšas Jūs galėsite nusamdyti normalius specialistus, sugebančius atlikti medžių genėjimą Vilniuje.

Pagarbiai, biomedicinos dr. Algimantas Lebionka (kelis dešimtmečius dirbęs MA Botanikos institute ir ši tą išmanantis apie augalus).



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą