2023-09-08

Mūsų mielos kaimynės Olitos Karklinos tapybos parodą aplankius

 


Galerijoje "Aidas" (Vilnius, Jakšto 9) šiuo metu eksponuojama Olitos Škikūnienės-Karklinos paveikslų paroda. Labai džiaugiuosi, kad mūsų miela kaimynė yra meniškos sielos žmogus, savo laisvalaikį skiriantis tapybai.

O juk pasitaiko, kad gyveni vienoje laiptinėje per 30 metų ir nieko nežinai apie kaimynus. Ir aš taip gyvenau. Komplimentų Olitai nešykštėdavau, tiesa, retsykiais, kaip ir kitoms kaimynėms. Kaip kitaip, jei moteris linksma ir graži. Išsikalbėjome, paaiškėjo, kad gražiame kūne - graži siela. Neklydo Antikos išminčiai.




Šiandien nuvykome susipažinti su kaimynės Olitos kūryba. Žygiavome mudu su Aleksandra Vilniaus centru, kelis kartus net lietuvių kalbą išgirdome. Keista, valdžia taip stengiasi lietuvybę išnaikinti!

Mūsų kaimynė Olita iš Latvijos, bet lietuviškai kalba be jokio akcento, išaugino du talentingus vaikus. O juk mūsų name yra ir kitokia kaimynė, kuri visą gyvenimą pragyveno greta lietuvių, bet taip lietuvių nekenčia, kad lietuviškai nekalba. Aš kitaip tokio fenomeno negaliu paaiškinti, nes mano senelė iš Baltarusijos, iš Žlobino. Ji, kaip ir Olita, lietuviškai kalbėjo be jokio akcento. Atleiskit, kad kiek nukrypau nuo temos, bet kai susidūri su ištautinta Vilniaus realybe, pamatai siurrealistinį Teisingumo ministerijos pastatą, apkarstytą Ukrainos ir LGBT vėliavomis... Žinote, po tokių beprotiškų vaizdų pamatyti adekvačią tapybą - tikra atgaiva.

Ačiū tau, gerb. Olita, kad Tu nepuoši Vilniaus kanalizacijos vamzdžiais, išsigimusiomis beždžionėmis, kokios yra kitapus gatvės, Sapiegų rūmų parke, neužpildai biosferos idiotiškais ir š.vertais performansais. Ačiū tau Olita, kad išėjęs iš Tavo parodos galiu pasakyti, kad darbai hormoningai dera su mūsų miestu, aplinka, kad į juos dar neįkėlė savo skeltos kanopos globalizmas. Tavo darbuose yra Siela. Ačiū.

nuotraukos:https://www.facebook.com/olita.karklina


https://youtu.be/g4bEsDZycEY


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą