2018-10-22

Pinigų šeimininkai paskelbė karą Italijos vyriausybei



Europos politikos analizės portalas „Gefira“ pranešė apie ES finansinės mafijos grasinimus patriotinei Italijos vyriausybei.

Interviu JAV televizijai CNBC Jeroen Dijsselbloem, buvęs Nyderlandų finansų ministras, kuris buvo Euro grupės pirmininkas, paskelbė karą Italijos vyriausybei. Jis paviešino pinigų šeimininkų siekį sunaikinti Italijos bankų sistemą ir sukelti Italijos ekonomikos krizę.


Dijsselbloem finansinės mafijos perspėjimą Italijai pateikė diplomatine kalba ir „kaip koks mafijos bosas pasakė“:

Jei Italijos krizė sukels didelę krizę, ji labiausiai apims Italijos ekonomiką … o ne apims visą Europą.“ „Kadangi Italijos ekonomika ir Italijos bankai yra finansuojami, tai bus greičiau implozija, negu sprogimas“.

Gefira pastebi, kad tokio formato veikėjams nepriimta viešai silpninti oponentų derybines pozicijas, kas būdinga sukčiams.

Mes niekada nematėme nieko panašaus, todėl galvojame, kad šie žodžiai gali būti skirti uždegti žalią šviesą rinkoms, kad organizuoti ataką prieš Italijos obligacijas...“ - rašoma Gefira.

Dijsselbloem priminė, kad Italija turi apmokėti daugiau negu 250 milijardus ankstesnių valstybės skolų, prie ko prisidės nauji jos vyriausybės išlaidų planai.

„Taigi rinkoms tikrai reikės labai kritiškai pažvelgti“, - pasakė jis ir pažymėjo, kad „siekiant destabilizuoti šalies ekonomiką, reikia nulaužti jos stuburą, t. y. bankus.“

Jo žodžiais, bankų priežiūros institucija taip pat turės atlikti savo vaidmenį ieškant ir pažiūrėti, kas vyksta su Italijos bankais. „Mes jau matėme, kad jų vertybinių popierių vertinimas mažėja ", - pasakė ponas Dijsselbloem su šypsena.

Jeroen Dijsselbleom vadovaujant, Graikija buvo atkirsta nuo Europos mokėjimo sistemos TARGET 2, kad ji ilgą laiką negalėtų išleisti nė vieno euro. Tačiau Italija negali būti palyginama su Graikiją, pažymi Gefira. Ši valstybė daugelį metų turėjo užsienio prekybos balanso proficitą ir yra geresnėje padėtyje net už Prancūziją. Italijos eksportas viršija importą ir šalis nėra priklausoma nuo finansavimo iš užsienio. Buvęs euro grupės prezidentas nenori, kad pas jo kolegas iš Briuselio atsirastų paralelinės mintys, todėl panaudojo interviu CBNC, kad pranešti jiems, ką jie turi daryti.

Apie Italijos biudžeto projektą, kuris pateiktas Briuseliui, Dijsselbleom pasakė: „Pažvelgus į tai, ką (Italijos pareigūnai) pateikė ant stalo, komisijai iš tikrųjų nėra kito pasirinkimo nei jį grąžinti atgal, o tai, beje, ne proceso pabaiga, o proceso pradžia." (…) „tai kelia susirūpinimą, bus konfrontacija ir aš manau, kad komisija neturi kito pasirinkimo, kaip pripažinti šią konfrontaciją ir ją priimti."

Gefira pažymi, kad šią karo deklaraciją sukėlė Italijos biudžeto projektas. Italijos biudžeto deficitas yra struktūrinis, o valstybės skola siekia 130% BVP. Italijos ekonomika yra panaši į Japonijos ekonomiką. Abi valstybės mažina vidaus vartojimą ir didina eksporto proficitą. Italijoje, kaip ir Japonijoje, mažėja gyventojų skaičius. Nekilnojamojo turto ir vartojimo prekių paklausa mažėja, todėl, manoma, ilgainiui pramonės gamyba turės sulėtėti.
Visuomenės palaikoma Italijos vyriausybė, atsisako paklusti Briuselio finansiniam diktatui. Gyventojų mažėjimas, esant užsienio prekybos proficitui, nėra problema valstybei. Italija Briuseliui ir Frankfurto bankininkams turi paklusti tik dėl vienos priežasties – ji neturi savo valiutos. Paralelinės valiutos įvedimas ir pasitraukimas iš euro Italijai yra logiškas sprendimas, kuris istoriškai nėra unikalus. Čekija ir Slovakija, išeidamos iš vieningos valstybės Čekoslovakijos, ėjo tokiu keliu. Lietuvoje, kaip pamename, irgi cirkuliavo paraleliniai pinigai „vagnorkės“.

Italijos Ekonomika yra ketvirta Europoje, jai taikyti Graikijos gelbėjimo modelį Europos paramos fondo pinigais neįmanoma, todėl Dijsselbloem konstatavo, kad Italijai nebus jokios pagalbos, nes "politiniu ir finansiniu požiūriu tai neįvyks“. Jis pasakė, kad mato vienintelį galimą sprendimą: „Europos bankininkai siunčia signalą Romui, kad nebus svarstoma galimybė, pvz., grįžimas prie liros.“

Dijsselbloemo pareiškimas per CNBC yra ultimatumas, kurį jis pateikė Italijai.

Gefira nurodo, kad vadovaujant Dijselbloem Kipre smulkūs investuotojai prarado savo pinigus. Panašu, kad ECB nori, kad ir Roma naudotų smulkių investuotojų ir pensininkų pinigus, kad išgelbėtų Italijos bankus. Jeroen Dijselbloem yra gerai žinomas tokių idėjų skleidėjas, todėl turi įžūlumo perspėti Italijos piliečius, kad vienintelis kelias Italijai – apiplėšti eilinius italus ir gelbėti jų sąskaita finansinį oligarchatą.

Italijos piliečiai demokratiniuose rinkimuose išrinko savo vyriausybę, Matteo Salvini populiarumas auga kiekvieną dieną, todėl Dijselbloem išpuolis prieš Italijos demokratiją reiškia vieną, pinigų šeimininkai ruošia antikonstitucinį perversmą šioje valstybėje.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą