2018-10-23

Imigrantai masiškai apgaudinėja Olandijos ir Vokietijos valstybes


Olandijos valdžia nustatė, kad tūkstančiai turkų gyvena iš Olandijos pašalpų, bet Turkijoje turi namus. Šie sukčiai turi dvigubą pilietybę. Apie tai pranešė visuomeninė televizija NOS.


2016 ir 2017 metais virš 600 Turkijoje atliktų tyrimų parodė, kad nuo Olandijos valdžios buvo nuslėpta 17 milijonų eurų aktyvų. Olandijoje gaunantieji pašalpas privalo savo turtą deklaruoti, o tie, kas turi turto, negali pretenduoti į išmokas. Turto slėpimas nuo valdžios – sukčiavimas.

Laikraščio De Telegraaf duomenimis, tokių turkų sukčių su dviguba pilietybe Olandijoje yra nuo 8 iki 12 tūkstančių. Problema egzistuoja jau keli dešimtmečiai, ji neišspręsta dėl „diskriminacijos“, išlaidų tyrimui, grėsmės iš užsieniečių pusės, trūkstant patirties. Yra duomenų, kad turkai sukčiauja ir kitose šalyse.

Turkų sukčiavimai Vokietijoje

Devintą dešimtmetį Vokietijoje vyravusi „svetingumo politika“ atvedė prie to, kad Vokietijoje gyveno ištisi kaimai tokių sukčių. Pavyzdžiu nurodomas turkų kaimas Rashdiye, kurio 700 gyventojų parazituoja vokiečius. Kai kurie turkai gauna Vokietijoje paramas, o Turkijoje valdo viešbučius. Jie dažnai keliauja iš Vokietijos į Turkiją ir atgal.

„Durnių ir bažnyčioje muša“, sako lietuvių liaudies patarlė. Net neabejoju, kad ir Lietuvoje yra mūsų išlaikomų „pabėgėlių“, kurie namuose paliko nekilnojamą turtą.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą