2018-10-13

Lenkija ir Vengrija vetavo ES pranešimą dėl žmogaus teisių, nes jis ignoruoja Europoje vykstančius krikščionių ir judėjų persekiojimus



ES metinis pranešimas dėl piliečių teisių nebus oficialiai priimtas. Jį vetavo Lenkijair Vengrija, nes jame neatsirado vietos paminėti ES vykstančius krikščionių ir judėjų persekiojimus, o buvo kalbama tik apie homoseksualistų ir migrantų teisių pažeidimus.

Prieš šį dokumentą pirmoji pasisakė Lenkija. Justicijos ministras Zbignevas Ziobro pareiškė, kad jo valstybė neratifikuos šio pranešimo, nes atnaujinimui pagrindinių ES teisių chartijos, publikuojamam kiekvienais metais nuo 2010 metų, nebuvo pritarta vienbalsiai visų ES valstybių-narių. 2017 metų šios chartijos redakcija nebus iš viso priimta.


Lenkiją šiuo klausimu parėmė Vengrija. Lenkijos dienraštis wPolytice apie tai parašė, kad „tai svarbu, nes parodo, kad mes nesame vieniši gindami krikščionių teises Europoje ir pasaulyje“.

Vienas iš Lenkijos delegacijos narių lenkų dienraščiui pasakė, kad krikščionys yra labiausiai persekiojama religinė mažuma pasaulyje.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas krikščionybės gynimo klausimu yra pasakęs: „Kiekviena Europos valstybė turi teisę ginti savo krikščionišką kultūrą ir turi teisę atsisakyti nuo multikultūralizmo ideologijos. Europos elita, matomai, nusivylusi, nes artėjantys europiniai rinkimai (į Europos parlamentą) gali sustabdyti didžiąją pertvarką Europos, kurią mes trumpai vadiname „Sorošo planu“.

Justicijos ministras Ziobro pažymėjo ES vykstančius išpuolius prieš piliečius, kurie nešioja krikščionybės simbolius, išpuolius prieš krikščionių religinius objektus. Jis pasakė: „tai yra priežastis fizinio išpuolio prieš tuos, kas nešioja tikėjimo simbolius, pavyzdžiui, prieš dvejus metus buvo sumuštos dvi lenkės, grįžtančios iš šventų mišių Briuselio bažnyčioje, kurios ant kaklo turėjo krikščionių kryžius“. „Tai priežastis užpuolimo religinių objektų, tokių kaip bažnyčios padegimas liepą Orleane Prancūzijoje arba metimas butelio su padegamuoju skysčiu į sinagogą Švedijos Gioteborge“.

Kada Lenkija paprašė Europos komiteto pirmininko paminėti religines grupes pranešime apie teises greta „asmenų su įvairia seksualine orientacija, imigrantų vaikų arba moterų“ buvo sutikimas įtraukti musulmonus, su kuo Lenkija sutiko. Kada tapo aišku, kad apie religines grupes nebus paminėta, Lenkija vetavo pranešimą.

Lietuvos delegacija neparėmė Lenkijos ir tai parodo, kad mūsų valstybę atstovauja žmonės, kurie negina Lietuvos krikščioniškos visuomenės interesų.

Nuorodos:


Autoriaus nuotraukoje Vilniaus Kairėnų kapinių paminklas 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą