2018-10-17

ES pabaiga? Tiktai 44% italų nori likti Europos Sąjungoje


Praėjus vos vienai dienai po to, kai Europos pirmininkas Žanas Klodas Junkeris pareiškė, kad italai nori likti ES sudėtyje, paaiškėjo, kad tai netiesa. Eurobarometro tyrimai parodė, kad ES nori likti tik 44% italų. 24% italų pasisakė už išėjimą iš ES, o 32% buvo neapsisprendę.

Dar vakar Žanas Klodas Junkeris tvirtino, kad „Europai reikia Italijos, o Italijai reikia Europos“. Junkeris pasakė, kad ES neišgyvens, kada Italija išeis iš bloko.


Vakar vicepremjeras Matteo Salvini išplatino video, kuriame pasakojo apie naują saugumo įstatymą ir imigraciją (subtitrai anglų kalba).


Šiame video Salvini tiesiai ir atvirai svarstė Junkerio išpuolius prieš jį, kas turėjo įtakos Italijos vertybinių popierių kotiruotei biržose.

Apie imigrantus Salvini pasakė: „Jeigu prašantis prieglobsčio atvyksta į Italiją, išsilaipina Italijoje, prašo politinio prieglobsčio, o tuo metu užsiima narkotikais, muša policijos karininką, apgaudinėja pensininkus ar prievartauja vaikus, jie tuojau pat bus išvežti iš prefektūros ir jiems nurodyta, kad tu ne pabėgėlis, tu nusikaltėlis, ir … pirmu lėktuvu, pirmu laivu, pirmu vandens dviračiu, pirmu oro balionu, bus išsiųsti namo.“

Portalo Voice of Europe nuomone, po Eurobarometro rezultatų paskelbimo, svarbiausias klausimas bus tai, kaip bus pavadintas Italijos išėjimas iš ES: Exitalia? Italiaexit? Itexit?



Facebook Salvini pasakė, kad „Europos rinkimai sekančiais metais bus istorinis įvykis. Aš laukiu jūros balsų visame kontinente tiems, kas siekia pagarbos asmeniui ir tautoms, prieš įžūlių spekuliantų, finansistų ir biurokratų nevykusius įstatymus. kurie gyvena kitoje planetoje. Bus naujas Europos laisvės pavasaris!“

Šiuo metu imigracija italai skaito opiausia problema. Tai pažymėjo 71% respondentų. Po jos seka ekonomika, jaunimo nedarbas ir terorizmas. 

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą