2017-08-29

Iš JAV biolaboratorijų mūsų regione plinta kiaulių maras ir kitos ligos? Nauji įtarimai



Tęsiu temą, pradėtą straipsnyje „Iš kur į Lietuvą atėjo kiaulių maras?“

Buvęs Ukrainos Aukščiausiosios rados deputatas savo bloge paskelbė nuomonę, kad Ukrainoje veikia JAV biolaboratorijos, kurios kelia grėsmę ne tik jo šaliai, bet ir kaimyninėms valstybėms.


„Šių laboratorijų darbo įrodymu yra žmonių ir gyvūnų susirgimai egzotinėmis Ukrainai ligomis. Neįmanoma nuslėpti afrikinio maro epidemijos, reguliariai išpjaunančiai kiaulių bandą, paukščių gripo, užmušančio vištas ir sumaikinančio vištienos eksportą. Sunku nuslėpti ir atvejus, kai nežinomi virusai nusineša sveikatą ir gyvybes Ukrainos piliečių. Kaip taisyklė, apie tokias lokalias epidemijas neskelbiama. Susirgusius stengiasi gydyti už uždarų specialių klinikų durų,“ - pareiškė Oleinik.

Oleiniko žiniomis, Ukrainoje veika 15 amerikiečių biolaboratorijų, jos atidaromos ir kitose buvusiose Sovietinėse respublikose, pavyzdžiui, Gruzijoje. Kam reikalingas šis laboratorijų tinklas?

Visuomeninės tarybos narys prie Rusijos gynybos ministerijos Igor Korotčenko pasakė: „Tikrieji JAV karinių-biologijos laboratorijų tikslai nėra skaidrūs, o tyrimų charakteris, kurie ten vykdomi, kelia rimtą susirūpinimą. Rusijos specialistai rimtai susirūpinę atsiradimu paslaptingų augalų ir gyvūnų epidemijų Rusijos teritorijoje, kurios ribojasi su nurodytomis valstybėmis. Šis klausimas jau buvo mūsų keliamas aukščiausiu lygiu, matomai, kad jį reikia kelti vėl ir vėl“.

Mano asmeninė patirtis

Man šie įtarimai nekelia nuostabos. Šešiasdešimtaisiais metais mano brolis tarnavo kariuomenėje, priešlėktuvinėje radiolokacijos tarnyboje Kaliningrado srityje, aptarnaujančioje Pabaltijo regioną ir buvo liudininku, kai JAV lėktuvas numetė į Baltijos jūrą konteinerį su kolorado vabalais, kurių tais metais buvo pilnas Lietuvos pajūris ir kurie vėliau išplito visoje Lietuvoje.

Mano bendradarbis Biochemijos institute, kuriame dirbau 1975-1982 metais, buvo dirbęs slaptoje karinėje biolaboratorijoje. Nieko apie darbus nepasakojo, nes buvo pasirašęs susitarimą, į užsienį išvykti negalėjo. 1981 metais mokiausi Maskvos universitete, "Radioizotopinės kontrolės kursuose", kuriuose irgi mokėsi mokslo darbuotojas iš tokio karinio profilio biolaboratorijos.

Nuo 1982 metų aš ir pats dirbau Moksliniame gamybiniame susivienijime „Fermentas“ (vėliau prichvatizuotas, o dar vėliau parduotas JAV kompanijai „Thermo fisher“), kuris irgi priklausė TSRS karinei žinybai, nors kažkokių slaptų tyrimų ir nevykdė.

Anekdotas, kaip rasti slaptą karinę laboratoriją: Kai atvažiuojate į miestelį, kuriame gali būti tokia laboratorija, pasiklauskite moterų, kur yra kirpykla ir jos pasakys: priešais slaptą laboratoriją.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą