2017-08-27

Iš kur į Lietuvą atėjo kiaulių maras?



Logiška ir politkorektiška būtų teigti, kad dėl kiaulių maro – „kalti rusai“ arba „Putinas kaltas“. Toks darbo pasiskirstymas: JAV pasaulyje nudirba visus gerus darbus, rusai – visus blogus.
Pasakojama, kad JAV Gruzijoje, Užkaukazėje, įsteigė karinę biolaboratoriją. Žinia, visos karinės laboratorijos, kaip ir karas, kuriam jos skirtos, Šveiko žodžiais – „didelis gėris žmonijai, nes kare žūsta daug blogų žmonių“.

Versija
Perkopė kiaulės (kurios it alpinistai kalnais karstosi, savo akimis mačiau), toje Gruzijos-JAV laboratorijoje pabuvojusios, Kaukazo kalnus ir atsidūrė Šiaurės Kaukaze, Čečėnijoje. Tada nukeliavo jos į Krasnodaro sritį, Centrinę Rusiją, Baltarusiją su šernais besiporuodamos, šernakiaulėmis ar šernais jau spėjusios virsti…
Rusijos federacijos (RF) vyriausiasis sanitarijos gydytojas Genadijus Oniščenko 2013-06-02 pareiškė, kad „kiaulių maras RF yra Gruzijos ekonominė diversija”. Rusijos žemės ūkio ministerijos duomenimis vien 2007-2013 metais buvo sunaikinta daugiau nei 600000 tūkstančių kiaulių ir RF patyrė apie 1 milijardą JAV dolerių nuostolių. Oniščenka tvirtino, kad kiaulių maro sukėlėjas buvo užneštas į Rusiją 2007 metais šernų, migravusių iš Gruzijos.
2014 birželio 24, kaip pranešė INTERFAX.RU – Vyriausias RF sanitarijos gydytojas Anna Popova skaito ne be pagrindo versiją apie tai, kad kiaulių Afrikinio maro virusas buvo užneštas į Rusiją iš Gruzijos: “Palikim šį klausimą tiems, kas gali tai patvirtinti. Bet tai, kad yra tokia tikimybė, – tai be abejonės“. Popovos pirmtakas siejo Afrikinio kiaulių maro pasirodymą Rusijoje su Gruzijos teritorijoje esančia karinės JAV biologinės laboratorijos: „Gruzijos teritorijoje yra galinga karinė JAV karinio laivyno biologinė laboratorija. Po mūsų pareiškimų ją vos ne pajungė Gruzijos sveikatos ministerijai. Bet šis grubus darbas, kurį šiandien vykdo gruzinai, JAV teikimu, jis akivaizdus“. Oniščenko žodžiais, Rusijos specialistai lankė šią laboratoriją ir sunerimo dėl to ką ten pamatė.
Buvęs Gruzijos prezidento Saakašvilio patarėjas, amerikietis Džefri Silvermanas padarė sensacingą pranešimą.
Jo žiniomis, moksliniame centre, įsikūrusiame Tbilisio priemiestyje, sukurtame remiant JAV vyriausybei, mokslininkai kuria biologinį ginklą ir netgi bando jį ant vietos gyventojų: „Ši laboratorija buvo pastatyta už JAV karinės žinybos pinigus. Jos kaina – 50 milijonų dolerių. Tikslas – tirti biologinį ginklą. Ir ši laboratorija yra čia, nes ją pavojinga laikyti JAV. Ir jeigu ją pastatytų Amerikoje, tai žmonės išprotėtų ir ją sugriautų“.
Silvermano nuomone, „negalima atmesti, kad būtent eksperimentai su virusais sukėlė paplitimą tokių pavojingų susirgimų, kaip kiaulių gripas ir tymai. Rusijos vartojimo priežiūros tarnybos (Rospotrebnadzor) duomenimis Gruzijos teritorijoje yra dar viena karinė laboratorija, remiama Pentagono.
Šiuo metu JAV plečia slaptų karinių laboratorijų tinklą ir kitose buvusiose TSRS valstybėse, esančiose Rusijos pasienio ir interesu zonoje, kas kelia grėsmę šiai valstybei:
2005 metais JAV gynybos ministerija ir Ukrainos Sveikatos ministerija pasirašė bendradarbiavimo susitarimą dėl neplatinimo technologijų, patogenų ir žinių, kurios gali būti panaudotos kuriant biologinį ginklą. Šio susitarimo rėmuose penkiuose Ukrainos miestuose buvo atidarytos Centrinės standartizacijos-laboratorijos (CSL):
Odesos laboratorija, įsikūrusi „Apsaugos nuo maro institute“, specializuojasi žmogaus patogenų tyrimuose. Laboratorijos Dnepropetrovske, Lvove, Luhanske ir Merefe tiria gyvūnų patogenus. Marevo laboratorija yra tik už 30 km nuo Charkovo ir yra padidinto 3-jo saugumo laipsnio (dirbama su bakterijų ir virusų kamienais, kurie yra mirtinai pavojingi žmogui ir gali būti panaudoti kaip biologinis ginklas). Dar prieš valstybės perversmą, visuomenė buvo įelektrinta ir kėlė aliarmą dėl šių planų, rinko parašus, siuntė peticijas vyriausybei, nes buvo įsitikinusi, kad čia ne paprastos laboratorijos, tirsiančios patogenus ir įvairias vakcinas, o JAV biologinės krypties karinės bazės. Šiais metais numatoma atidaryti panašią biolaboratoriją Kazachstane.
Bet ką jau čia padarysi, Dievo keliai nežinomi, atsidūrė sergantys šernai Lietuvoje ir tiek.
Pagal mano publikaciją portale Šauksmas, liepos 19, 2015





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą