2019-10-18

Ar sraigtasparniai Lietuvą apsaugos nuo demografinės katastrofos?



Šiais metais JTO paskelbė Lietuvai nuosprendį – 1,5 milijono gyventojų 2100 metais, vietoj dabar esančių 2,79 milijonų (1992m. buvo 3,71 mln.) gyventojų. Kiek iš jų bus baltų lietuvių, o kiek juodų, niekam neįdomu. Įdomu, tik tai, kad esame greičiausiai išmirštanti tauta pasaulyje. Ačiū už tai Rusijos komunistų auklėtinei Daliai Grybauskaitei ir jos pėdomis žengiančiam švedų globalistų bankininkų Valenbergų auklėtiniui Gitanui Nausėdai.



Jeigu Europos valstybių tarybą surengtų kaukių balių, tai progai aš pasiūlyčiau mūsų prezidentui G.Nausėdai karnavalinį kostiumą. Jo pavadinimas būtų:„nuogas, bet gerai ginkluotas“. Tereikėtų Gitanui ateiti nuogam, su dviem šautuvais, kabančiais ant abiejų pečių, su dujokauke, o nuogybę pridengti ryšuliu kabančių granatų. Šis kostiumas atspindėtų Lietuvos-greičiausiai pasaulyje išmirštančios valstybės realią padėtį.

Šiandien KAM savo puslapyje parašė, kad „Lietuvos kariuomenė apsisprendė dėl naujų karinių sraigtasparnių UH-60M „Black Hawk“ įsigijimo“. Pranešime sakoma: 

Krašto apsaugos sistemos vadovybė priėmė sprendimą atsisakyti Lietuvos kariuomenėje šiuo metu naudojamų sovietinių sraigtasparnių Mi-8 ir pradėti derybas dėl naujų karinių sraigtasparnių įsigijimo. Naujieji universalūs kariniai sraigtasparniai būtų naudojami paieškos ir gelbėjimo darbams, Lietuvos kariuomenės ir NATO priešakinių pajėgų bataliono užduotims vykdyti. (...)
Atlikus rinkos analizę pagal Lietuvos kariuomenės keliamus reikalavimus, nuspręsta, kad optimaliausias variantas yra Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybės siūlomas universalus karinis sraigtasparnis UH-60M „Black Hawk“. Krašto apsaugos ministerija artimiausiu metu pradės derybas su JAV Vyriausybe dėl galimybės įsigyti šešis naujus sraigtasparnius. Įsigijimo sutartį siekiama pasirašyti iki 2020 m. pabaigos. Planuojama, kad pirmieji nauji universalūs kariniai sraigtasparniai UH-60M Lietuvos kariuomenę pasiektų 2024 m. pabaigoje.
Planuojama universalių karinių sraigtasparnių UH-60M „Black Hawk“ įsigijimo vertė -- apie 300 mln. eurų. Be to, JAV Vyriausybė šiuo metu ieško galimybių, kaip galėtų paremti šį svarbų Lietuvai pirkimą iš JAV saugumo paramos lėšų. „Įsigydama sraigtasparnius tiesiogiai iš JAV Vyriausybės, Lietuva gaus ne tik universalų karinį sraigtasparnį, bet ir mokymo, atsarginių detalių bei reikalingos įrangos paketą. Taip pat yra didelė tikimybė, kad per įvairius JAV paramos saugumo srityje fondus sulauksime papildomos finansinės paramos“, – teigia R. Karoblis. (...)

Mano giliu įsitikinimu, Lietuvos valstybei reikia ne sraigtasparnių, raketų ir šarvuočių ir t.t. Jai reikia sudaryti sąlygas, kad kiekviena lietuvė moteris pagimdytų vidutiniškai po 2,1 vaiko per savo gyvenimą. Lietuvoje šis rodiklis tėra 1,3-1,4, tuo tarpu Izraelyje – 3,2 vaiko moteriai. Dar reikia, kad lietuviai nebėgtų iš Lietuvos, bet mūsų valdžiai, atstovaujančiai stambiosios buržua interesus, tai neįdomu. Jiems kol kas naudingiau atsivežti imigrantus. Dar jiems naudinga užsitarnauti šiltas vietas Briuselyje, todėl jie vieninteliai iš kaimyninių šalių toliau veža į Lietuvą veltėdžius iš Afrikos ir Artimųjų rytų.

Negaliu nepritarti „Laisvo laikraščio“ leidėjui Aurimui Drižiui, kuris šiandien paskelbė straipsnį "Gerovės" prezidento paranoja: Nėra pinigų pensijoms, tačiau 300 mln. eurų sraigtasparniams "Black Hawk" pirkti atsirado".

Autorius rašo:
„Kiekviena diena artina šios neįvykusios valstybės - Lietuvos respublika - pabaigą. Nes ją valdo visiški bepročiai, kurie baigia sunaikinti šią valstybę iš vidaus. Nors "gerovės prezidentas" Gitanas skaičiuoja, ką čia dar apmokestinti, kad pensininkams padidinti pensijas 10 eurų, tačiau tuo pačiu metu valstybė taško pinigus visiškai niekam nereikalingiems karo žaislams.“

Dryžius pažymi, kad šiais metais KAM biuždetas pasiekė 2 proc. BVP - maždaug vieną milijardą eurų. Pinigų kariuomenė turi tiek daug, kad nieko nebestebina jos perkami „auksiniai šaukštai“".

Buvusi aukšta KAM pareigūnė privačiame pokalbyje pasakojo, kad KAM finansiniame sektoriuje viešpatauja neūkiškumas ir pinigų švaistymas.

Valstybėje, manau, šiandien problema Nr. 1 yra demografija, o ne ginklai. Ar bus ką ginti, "nuogas" prezidente Nausėda!?








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą