2019-10-04

Islamo teroras Paryžiuje. Keturių policininkų žudikas prieš 18 mėnesių atsivertė į islamą



Žudynės vakar įvyko netoli nuo sudegintos Paryžiaus Katedros, vos kelios minutės eiti pėsčiam. Čia esančioje policijos nuovadoje jos 45-metis klerkas, su 20 metų darbo stažu, spėjo papjauti keramikiniu peiliu 4 policininkus, kol buvo nušautas iš automatinio ginklo.


Tai buvo Mickael Harpon, jis gimė Martinikoje, prieš 18 mėnesių atsivertė į islamą. Policijos nuovadoje (prefektūroje) ėmė dirbti 2003 metais. Jis dirbo kompiuterinės technikos padalinyje Drpp, užsiimančioje žvalgyba. Į darbą įsinešė didelį keramikinį peilį, todėl metalo detektoriai nesuveikė. Savo kolegas ėmė pjauti juo 12:30. Pirmieji smūgiai buvo suduoti kolegoms į kaklus. Taip buvo nužudyti pirmieji du policininkai. Be jų buvo nužudytas vienas agentas ir vienas administracijos darbuotojas, kaip ir pats teroristas.



Kaip praneša Corriere della sera, diena prieš žmogžudystes vyko beveik 30 tūkstančių policininkų demonstracija. Jie protestavo prieš nepakeliama darbo krūvį, kuomet teko kovoti su terorizmu ir su geltonųjų liemenių protestuotojais. Nuo metų pradžios iki vakar 52 policininkai nusižudė.

Nuo 2014 metų Harpon susituokė su Ilham Eddibes, kurčia, kaip ir jis, musulmone. Turi mažą vaiką. Sutuoktinė apklausta, bute vyko krata. Pora gyveno Paryžiaus priemiestyje. Krata vyko 6 valandos. Neatmetama, kad tai buvo teroro aktas.

Nacionalinio fronto lyderė Marin Le Pen pakvietė vyriausybę „greitai informuoti prancūzus, kad išvengti gandų“.

Sprendžiant iš pavardžių, žudiko kilmės šalies, šie žmonės buvo emigrantai, ne baltaodžiai etniniai prancūzai.

Nustebino tai, kad apie šią žmogžudystę pranešė mūsiškės LRT, LNK, o Euronews, kuri bazuojasi Prancūzijoje, 18 valandą vis dar tylėjo. Tai įprastinė Prancūzijos valdžios taktika: po kiekvieno islamistų teroro akto seka ilga tyla, o po to pranešama, kad tai ne teroras, nes nusikaltėlis - psichikos ligos. Nėra jokios abejonės, kad šią strategiją antitautinė Prancūzijos valdžia panaudos ir šį kartą.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą