2019-10-24

Pensininkus apvogęs aferistas Stanislovas Tomas pasiskelbė žydu, todėl nekaltas? (feljetonas)


Lietuvoje išgarsėjęs aferistas Stanislovas Tomas prieš kelis metus skelbė, kad yra Čingischano ainis, vėliau, kad jo gyslomis kunkuliuoja negroidinės rasės kraujas, o dabar, kaip išplaukia iš portalo 15 min. publikacijos, jis jau tapo žydu ir ėmė išpažinti judaizmą.

Ši metamorfozė iš slaviškai-mongoloidinio-negroido į žydą prasidėjo po to, kai jis apvogė pensininkus, nesėkmingai bandė patekti į Europos parlamentą, o po susitikimo su garsiuoju „litvaku“ Dovydu Katzu, sudaužė su kūju generolo Jono Noreikos atminimo lentą ir pabėgo į Austriją, nors teisėjai žadėjo aplankyti Izraelį ir po to sugrįžti.

Šių metų balandžio 4 dieną aš gavau pranešimą iš Vilniaus apskrities VPK kriminalinės policijos ir nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos, 2-jo skyriaus, apie tai, kad 2019-03-29 dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piliečio Stanislovo Tomo neteisėtos veikos pagal LBK 182 str. 1 dalį (sukčiavimas).

Aš buvau vienas iš tų pensininkų, kuriuos apgavo Stanislovas Tomas. Šis tarptautinis sukčius, prisistatantis Andoros gyventoju, šiais metais MIP išplatino skelbimus, kad jis imsis Lietuvos pensininkų ir minimalų atlyginimą gaunančių piliečių teisių gynimo ir ėmė rinkti į savo sąskaitą LT973500010002807310 “Paysera LT” UAB pinigus už šį darbą.

Youtube šių metų kovo 4 dieną jo paskelbtame video (https://youtu.be/3IF8U3SYxL8) jis pats išdėstė šios rinkliavos faktą. Taip pat Stanislovas Tomas šiame video sako, kad šiuos pinigus, apie 5000 eurų, surinktus iš pensininkų ir minimalią algą gaunančių žmonių, jis įnešė kaip užstatą LR Vyriausiajai rinkimų komisijai dėl jo dalyvavimo Europos parlamento rinkimuose.



Stanislovas Tomas savo veiksmais mane ir daugelį kitų Lietuvos gyventojų apgavo. Aš pinigus (50 eurų) pervedžiau avansu į jo sąskaitą už teisines paslaugas, bet ne tam, kad jis šiuos pinigus naudotų rinkiminei kompanijai. Tai akivaizdus sukčiavimas (LBK 182 str.), kuomet “apgaule savo naudai įgyjamas svetimas turtas”. Šią apgaulę aferistas Stanislovas Tomas nukreipė prieš socialiai pažeidžiamą visuomenės sluoksnį – pensininkus, kas daro šį jo nusikaltimą ypač amoraliu ir visuomenei pavojingu.

Iš spaudoje paskelbto Aurimo Drižiaus straipsnio „Kaip vunderkindas Stanislovas Tomas planavo surinkti 50 tūkst. eurų iš pensininkų, 10 proc. turėjo atitekti ekspertai.eu” man tapo žinoma, kad pensininkų apgavystėje dalyvavo ir portalo ekspertai. eu steigėjas Audrius Nakas.
Aurimas Drižius straipsnyje rašo: „Vakar buvau nuėjęs į Lietuvos visuomenės tarybos (LVT – organizacija, į kurią susibūrėme kovai prieš teismų mafiją) valdybos, kurios narys esu, susirinkimą “pasiaiškinti” valdybos pirmininkui Zigmui Vaišvilai dėl savo netinkamo elgesio – kodėl parašiau neteisingą straipsnį apie profesorių Stanislovą Tomą. Z.Vaišvila man priekaištavo, kodėl parašiau, kad LVT remia šią S.Tomo sugalvotą aferą numelžti pensininkus, suteikiant jiems nepagrįstas viltis, kad kažkoks teismas jiems mokės 600 eurų pensijas. Z.Vaišvila sakė, kad LVT niekada nepritarė šiam sumanymui - tada belieka signatarui paklausyti LVT posėdžio garso įrašą, kur pirmininkaujant Z.Vaišvilai, balsų dauguma šiam planui buvo pritarta. Dabar Z.Vaišvila dievagojasi, kad jis nedalyvavo šioj aferoje, ir reikalauja paneigti "tikrovės neatitinkančią informaciją.
Visa laimė, kad turime LVT posėdžio sausio 12 d. įrašą - ten Z.Vaišvila kalba visai kitaip. Ten S.Tomas jau dalinasi pensininkų pinigus su Audriumi Naku iš ekspertai.eu. Kalbama apie tai, kaip bus lengva surinkti 50 tūkst. eurų, ir kad aferos organizatoriams bus lengva išsisukti - jeigu net teismas atmes S.Tomo skundą, tai pensininkams bus pasakyta, kad "teismas korumpuotas, todėl atmetė".
Aš prašiau, kad šie Aurimo Drižiaus paskelbti faktai būtų prijungti prie baudžiamosios bylos, nes jie įrodo, kad pensininkus apvogti kartu su Stanislovu Tomu planavo grupė nusikaltėlių, tarp kurių buvo ir Audrius Nakas, 2003 metais teistas narkotikų byloje. Jam Stanislovas Tomas žadėjo sumokėti 5 tūkstančius eurų, pavogtų iš pensininkų. Apie tai Aurimas Dryžius rašo minėtame straipsnyje:
„Su šita idėja S.Tomas atėjo į LVT valdybos posėdį ir ten pristatė ją (redakcija turi šio posėdžio garso įrašą): „...Kiekvienas, kuris dalyvauja, mokėtų po 50 eurų, ir mes su kolegomis jau buvome apkalbėję – reikėtų tuos pinigus padalinti į keletą dalių. T.y. 20 proc. gautų žmogus, kuris gavo pensininko sutikimą bylinėtis, 5 proc. gaus administratoriai iš LVT, 65 proc. atitektų man, ir 10 proc. eitų ekspertai.eu”.

Aš paprašiau policijos, kad prie baudžiamosios bylos būtų prijungta Aurimo Drižiaus minima faktinė medžiaga apie grupės asmenų dalyvavimą šioje pensininkų apgaudinėjimo aferoje.

Šių metų spalio 17 dieną portale 15 min. pasirodė Laurynos Vyreliūnaitės straipsnis „Po 50 eurų išpensininkų rinkęs Stanislovas Tomas teisėsaugai pasirodė per smulki žuvis.“

Aš jokio prokuratūros nutarimo nesu gavęs, tikiuosi, kad dar gausiu, tačiau iš 15 min. publikacijos sužinojau, kad „Vilniaus apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl pensininkams per tarptautinius teismus išreikalauti didesnes pensijas žadėjusio ir už tai po 50 eurų rinkusio Stanislovo Tomo veiklos.“ 

Publikacijoje nurodoma, kad Vilniaus apylinkės prokuratūros penktojo skyriaus prokurorė Renata Augutavičienė teigimu asmenys pinigus į minėto aferisto sąskaitą „pervedė kaip auką“. Tai netiesa. Aš savo mokestiniame pavedime nurodau, kad tai „mokestis už paslaugas“.

Dar keisčiau skamba prokurorės aiškinimas, kad „asmenys į T.Stanislovo sąskaitą pervedė sumas, dėl kurių galimo pasisavinimo nekyla baudžiamoji atsakomybė, nes jos mažesnės nei 3 MGL. Bazinė socialinė išmoka (anksčiau – MGL), šiuo metu siekia 38 eurus, tai reiškia, kad baudžiamoji atsakomybė kyla pasisavinus daugiau nei 114 eurų.“, tačiau prieš tai ta pati prokurorė konstatuoja, kad Stanislovas Tomas iš pensininkų „buvo surinkęs ne mažiau 4,6 tūkst. eurų.“

114 eurų yra mažiau už 4600 eurų?!

Aš žinojau, kad Lietuva tapo kreivų veidrodžių karalystė, bet, kad tie veidrodžiai tokie kreivi, tikrai nesitikėjau.

O gal prokurorę išgąsdino tai, kad aferistas pasiskelbė esąs žydų? Bet juk ir jo apgauti pensininkai gali pranešti prokurorams, kad ir jie yra žydai, kad išpažįsta judaizmą. Kas tada?

Gal tuomet generaliniam prokurorui teks pasitelkti teismo ekspertizės institutą ir atlikti DNR tyrimus.

O jei paaiškės, kad tarp pensininkų yra levitų ar net koenų palikuonių? Gal tuomet 4,6 tūkstančio eurų taps daugiau už 114 eurų. Gal tai leis aferistą Stanislovą Tomą nubausti?




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą