2019-10-26

Dėmesio, aferistai! Apvogę pensininkus, ir vis dar nenubausti, jie nusitaikė į Neringos Venckienės rėmėjus


Spalio 24 dieną paskelbtame feljetone rašiau apie aferistą Stanislovą Tomą, iš pensininkų pavogusį apie 5000 eurų. 


Šių metų balandžio 4 dieną aš gavau pranešimą iš Vilniaus apskrities VPK kriminalinės policijos ir nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos, 2-jo skyriaus, apie tai, kad 2019-03-29 dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piliečio Stanislovo Tomo neteisėtos veikos pagal LBK 182 str. 1 dalį (sukčiavimas).


Aš buvau vienas iš tų pensininkų, kuriuos apgavo Stanislovas Tomas. Šis tarptautinis sukčius, prisistatantis Andoros gyventoju, šiais metais MIP išplatino skelbimus, kad jis imsis Lietuvos pensininkų ir minimalų atlyginimą gaunančių piliečių teisių gynimo ir ėmė rinkti į savo sąskaitą LT973500010002807310 “Paysera LT” UAB pinigus už šį darbą.

Aferistų planas, kurį paviešino Aurimas Drižius, buvo toks: 20 proc. iš senelių pavogtų pinigų gautų žmogus, kuris gavo pensininko sutikimą bylinėtis, 5 proc. gautų administratoriai iš Lietuvos visuomenės tarybos, 65 proc. atitektų Stanislovui Tomui, ir 10 proc. eitų ekspertai.eu.

Šių metų spalio 17 dieną portale 15 min. pasirodė Laurynos Vyreliūnaitės straipsnis „Po 50 eurų iš pensininkų rinkęs Stanislovas Tomas teisėsaugai pasirodė per smulki žuvis.“

Iš 15 min. publikacijos sužinojau, kad „Vilniaus apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl pensininkams per tarptautinius teismus išreikalauti didesnes pensijas žadėjusio ir už tai po 50 eurų rinkusio Stanislovo Tomo veiklos.“ 

Spalio 26 dieną aš vis dar nebuvau gavęs pranešimo apie nutarimą nutraukti bilą, todėl pirmadienį, spalio 28 dieną, ketinu eiti į Generalinę prokuratūra, kad gautį raštišką atsakymą, ir jo pagrindu skųsti Lietuvos generaliniam prokurorui Vilniaus apylinkės prokuratūros penktojo skyriaus prokurorės Renatos Augutavičienės nutartį.




Aferistai nesiliauja


Spalio 24 dieną Stanislovo Tomo gaujos narys Kazimieras Juraitis, kuris su juo dalyvavo vandalizmo akte daužant generolo Jono Noreikos atminimo lentą, Yotube paskelbė naujos aferos planą. Šį kartą sugalvota apvogti Neringos Venckienės rėmėjus.

Kazimieras Juraitis rašo: 

„Patekusi į Lietuvos mafijos rankas, Neringa Venckienė neturės jokių galimybių apsiginti. Negana to, po trijų metų Deimantei Kedytei sukaks 18, t.y. ji taps pilnamete. Tada Lietuvos valdžia visam pasauliui galės kiek tinkama meluoti, esą Deimantė "išvykusi nežinia kur".

Todėl vienintelis būdas padėti mums visiems – kiek įmanoma šį reikalą viešinti ir šauktis Jungtinių Tautų pagalbos. Atstovauti Lietuvos žmonių interesus gali tik advokatas profesorius Stanislovas Tomas, nes kitų tokios kvalifikacijos nepriklausomų advokatų Lietuvoje nėra. Nuo ko pradėti? Reikia sudaryti bylos būtinųjų išlaidų sąmatą, surinkti šiam reikalui pinigus ir prašyti profesoriaus, kad jis kuo greičiau imtųsi aktyvios Neringos Venckienės gynybos Jungtinėse Tautose.“

Aš labai tikiuosi, kad Generalinė prokuratūrą nenumarins bylos prieš šios aferistų gaujos lyderį Stanislovą Tomą ir užkardys naujus nusikaltimus.  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą