2019-10-31

McKinsey prognozės: žlugs pusė bankų. Deutsche Bank investicinio banko pelnas nukrito 73%



Tarptautinė konsultacinė kompanija McKinsey prognozuoja, kad pusė pasaulio bankų neišgyvens sekančios krizės. McKinsey nuomone, esant ekonomikos nuosmukiui, nesant pelno, trūkstant kapitalo ir mažėjant kreditų paklausai bankų bankrotai neišvengiami. 2018 metais paskolų apimtys išaugo tik 4 procentais – tai pats mažiausias rodiklis per penkis metus. Investuotojų pasitikėjimas bankais silpsta plečiantis operacijoms su rizikingais aktyvais.

Labiausiai kenčia Europos kredito organizacijos, esančios neigiamų palūkanų spąstuose. Taip pat „žemiau nulio“ yra Japonija, Šveicarija. Grėsmė ir JAV: Donaldas Trampas praėjusią savaitę pareikalavo FRS sekti Europos pavyzdžiu.

Europos centrinio banko eksperimentas su neigiamomis palūkanomis tęsiasi jau virš penkių metų. Tikslas – stimuliuoti ekonomikos augimą ir išvengti defliacijos. Kol kas tokia monetarinė politika neduoda efekto: ekonomika ne greitėja.


Deutsche Bank ekspertų vertinimu, euro zonos kreditinės organizacijos dėl neigiamų palūkanų patiria per metus aštuonis milijardus dolerių nuostolį.

„Faktiškai bankai baudžiami už laisvų piniginių lėšų saugojimą CB depozituose“, - pažymi McKinsey.

Didžiausias Europos bankas „Deutsche Bank“ (DB) pranešė, rašoma JAV portale Zerohedge, kad jo akcijų pelningumas krito 13%, 1,23 milijardais eurų per metus. Šio banko akcijų kaina pastarosiomis dienomis krito 7,1%. DB investicinio banko pelnas nukrito 73% iki 64 milijonų eurų.

P.S.
Kapitalizmo esmė – skolininmo procentas. Jei procentas neigianas – tai antikapitalizmas. Karlas Marksas visai arti pergalės!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą