2019-10-09

Merkel migracijos politikos vaisiai: Halės mieste teroristai nušovė du sinagogos lankytojus, į žydų kapines įmetė granatą (pildoma)



Dienraštis Bild 14:59 val. pranešė, kad Pauliaus kvartale Halės mieste mažiausiai du žmonės nužudyti. Keli ginkluoti nusikaltėliai ėmė šaudyti iš įvairių ginklų. Jie buvo su neperšaunamomis liemenėmis ir šautuvais. Į žydų kapines buvo įmesta granata. Yra sužeistų. Nusikaltėliai pabėgo automobiliu. Policija pakvietė gyventojus likti namuose. Teroro aktas siejamas su žydų nuodėmių atleidimo švente Jom-Kipur.





Miestas blokuojamas policijos. Vieną šaulį pavyko sugauti. Liudininkai tvirtino, kad girdėjo šūvius netoli įvykio vietos esančioje kebabinėje.



Krone rašoma, kad vienas nusikaltėlis bėgo su taksi automobiliu. Taksistas buvo sužeistas, kai atsisakė palikti teroristams savo mašiną. Dabar užpuolikas, manoma, eina pėsčias.


Pranešama, kad buvo girdėti šūviai Landsbergo mieste, 15 kilometrų nuo Halės. Yra blokuojamos Vokietijos geležinkelio stotys ir papildomai apsaugotos sinagogos.

https://www.krone.at/2019918



Die Welt 16:45 pranešė, kas žinoma apie teroro aktą Halėje

Nusikaltėliai bandė patekti į sinagogos vidų, kur buvo susirinkę nuo 80 iki 100 lankytojų. Negalėdami patekti į vidų, nusikaltėliai iš automatinio ginklo ėmė šaudyti į duris ir langus. Tuomet jie ėmė šaudyti į praeivius gatvėje. Taip pat jie šaudė į netoli esančią parduotuvę. Vienas nusikaltėlis sėdo į mažalitražinį automobilį ir dingo. Dar vienas buvo sulaikytas. Video, kurį padarė liudininkas, matomas kariškai apsirengęs žmogus su šalmu.

Tarp užmuštų, policijos duomenimis, vyras ir moteris. Vyras nušautas užkandinėje, moteris prie kapinių. Dar yra du sunkiai sužeisti, jie nuvežti į miesto universitetinę ligoninę ir operuoti.

Žydų bendruomenės nariai lieka sinagogoje. Juos saugo specialiojo dalinio kariai.

Apie suimtojo asmenybę nepranešama.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą