2021-05-09

YouTube ir kt. kovoja su tiesa: cenzūra kaip ginklas informaciniame kare

 


Christian Uhlmann austrų laikraštyje Wochenblick gegužės 8 d. paskelbė straipsnį pavadinimu „YouTube ir kt. kovoja su tiesa: cenzūra kaip ginklas informaciniame kare.“

Autorius atkreipia skaitytojų dėmesį į tai, kad YouTube ir kiti socialiniai tinklai pasirinktinai cenzūruoja video paskyrų turinį. Jei „Ekspertas parašo "Corona" bestselerį YouTube jį ištrina, bet jei skelbiama brutali informacija apie „Antifa“, tas cenzoriams neužkliūna. „Valdžios institucijų cenzūros siautulys yra stulbinantis, ypač po Corona“, - pažymi Uhlmann ir tęsia:

„Daugelis kritiškai mąstančių žmonių yra susipažinę su Sucharit Bhakdi. Infekcinių ligų epidemiologas ir mikrobiologijos specialistas stebino nuo pat "Corona" beprotybės pradžios savo profesionaliomis ir raminančiomis pastabomis šiuo klausimu. Tai ne tik sulaukė aštrios žinomo eksperto, kuris yra paskelbęs daugiau kaip 300 mokslinių publikacijų, kritikos iš centrinės žiniasklaidos. Jis dingo iš žiniasklaidos akiračio, jį nustojo kviesti į televizijos diskusijas.



Ši vadinamoji "Cancel Kultūra“ yra mažiau pastebima informacijos kontrolės forma. Kai galingiesiems tampa per sunku nuslopinti nepageidaujamą informaciją, jie griebiasi akivaizdesnio informacinio karo ginklo - cenzūros - ji ištrinama. Ištrynimas ir melas kaip argumentas. Būtent taip nutiko Bhakdi. "YouTube" ištrynė visą jo kanalą, nes jis skleidė "medicininę dezinformaciją"“.

Prof. Sucharit Bhakdi esu skyręs kelias publikacijas:

2020-10-06

Imunitetas ir skiepai nuo COVID-19.Prof.Sucharit Bhakdi pranešimo vertimas į lietuvių kalbą. 1 d.

Imunitetas ir skiepai nuo COVID-19.Prof.Sucharit Bhakdi pranešimo vertimas į lietuvių kalbą. 2 d.

2021-02-20

JAV nustatytas grėsmingas kraujokrešėjimo padidėjimas po vakcinacijos. Prof. Sucharit Bhakdi(video)

"YouTube" ir kiti panašūs mokslo cenzoriai suteikia sau teisę vertinti žymiausius mokslininkus ir savo srities autoritetus.

„Technologijų milžinų nuomonės monopolis tiesiog pateisinamas melu. Tiesa tai, kad jie nepripažįsta kitokios nuomonės nei jų pačių, tikriausiai to negali pripažinti ir patys sau. Kas nori būti laikomas "visuomenės nuomonės fašistu"? Teisminiai veiksmai prieš tokias klastingas machinacijas yra ilgas ir brangus procesas,“ - rašoma Wochenblick ir detalizuojama:

Blokavimai ir ištrynimai

Žurnalisto Boriso Reitschusterio interviu su Bhakdi taip pat buvo ištrintas, bet po Reitschusterio įsikišimo teisme vėl buvo atkurtas. Tačiau Reitschusterio reportažai apie Vokietijos vyriausybės spaudos konferencijas ar demonstracijas, kuriose kritikuojamos priemonės, taip pat susilaukė nemalonės. Visai neseniai jų vaizdo įrašai buvo ištrinti iš "YouTube", o kanalas laikinai užblokuotas.

Katastrofa nepriklausomam žurnalistui, kuris kliaujasi savo auditorijos dydžiu, nes iš jo užsidirba duoną. Tokių blokavimų ir ištisų kanalų ištrynimų sąrašas tapo labai, labai ilgas. Tokie informacijos ir naujienų kanalai, kaip KenFM, Rubikon, "Doctors for Enlightenment" ar populiarus youtuberis Gunnaras Kaiseris, yra slepiami nuo plačiosios visuomenės akių su menkais pasiteisinimais, jau nekalbant apie tūkstančius "mažųjų" socialinėje žiniasklaidoje, kurie tampa cenzūros aukomis.

Ieškiniai dėl cenzūros

Naujausias bailumo ir cenzūros pavyzdys - "Project Veritas". Tiesą skelbianti organizacija susidūrė su CNN darbuotoju, kuriam pateikė tokius kaltinimus cenzūra, slapta kamera užfiksavo jo reakciją ir ją paskelbė. Įprasta slapto pranešimo procedūra. "Twitter" reagavo į tai ištrindamas ir visam laikui užblokuodamas jį. Žinoma, pasiteisinimas, kad "Project Veritas" naudojo "netikras paskyras", yra akivaizdus melas, dėl kurio "Twitter" gali būti iškelta brangiai kainuojanti byla dėl šmeižto.



Deja, vokiškai kalbančiame pasaulyje tokios galingos teisinės priemonės nėra. Tačiau JAV būtent tokiais ieškiniais dabar garsėja "Project Veritas" įkūrėjas ir veidas Jamesas O'Keefe'as. Jis jau yra laimėjęs daugybę bylų prieš žinomus pagrindinės žiniasklaidos atstovus. Kiekvienas nuosprendis atsiduria ant "Project Veritas" naujienų kambario "Gėdos sienos" ir yra švenčiamas kaip maža pergalė. Dėl šios bylos taip pat jau pateiktas ieškinys CNN.

Tam tikri išvardyti žodžiai

Cenzūros kumštis gali smogti ir kitais būdais. Kompiuteriniai algoritmai šukuoja socialinius tinklus ir ieško tam tikrų raktažodžių. Jei bendrinsite įrašą, kuriame yra į sąrašą įtrauktų terminų, gausite įspėjimą arba net 30 dienų draudimą. Taip nutiko "Wochenblick" straipsnyje apie "Cyber Polygon 2021" - naują simuliacinį žaidimą, kurį sukūrė "Great Reset Elite" ir kuris turėtų "suvaidinti" pasaulinę kibernetinę ataką. Straipsniu buvo pasidalinta socialiniame tinkle "Facebook", o paskyra buvo nedelsiant sustabdyta, kaip redakcijai pranešė atitinkamas naudotojas.

Laisvas diskursas neįmanomas

Pavyzdžiui, Martinas Sellneris ir identitaristų judėjimas tampa dar ekstremalesni. Jei socialinėje žiniasklaidoje paminėsite Sellnerio vardą arba panaudosite graikišką lambdą - identitaristų simbolį - taip pat galite būti labai greitai ištrintas. Nes "solidarumo" su organizacija, kuri laikoma "pavojinga", užtenka, kad būtum išmestas. Tokiu būdu naudotojai įbauginami ir pradeda save cenzūruoti. Taip diskursas užgniaužiamas pačiame užuomazgoje.

Kad ir kaip banaliai tai skambėtų, bet jūs negalite diskutuoti apie faktus, organizacijas ar žmones jų neįvardijant. Dėl to cenzūros koncepcija "visiškai veikia", nes kiekvienas, kuriam nėra atstovaujama socialinėje žiniasklaidoje, šiandien nebegali visavertiškai dalyvauti socialiniame gyvenime ir diskurse.

Žmogus tampa atstumtuoju, raupsuotuoju, o kad to išvengtų, pradeda cenzūruoti savo protą. Leidžiamų, taigi ir galimų mąstyti dalykų koridorius, kaip jį vadina vokiečių psichologas Raineris Mausfeldas, tampa vis siauresnis ir siauresnis, o pralaužti dėl to atsiradusius mąstymo barjerus darosi vis sunkiau ir neįtikimiau.“

Nuorodos:

https://www.wochenblick.at/youtube-und-co-zensur-als-waffe-im-informationskrieg/

https://lebionka.blogspot.com/2020/10/imunitetas-ir-skiepai-nuo-covid-19.html

https://lebionka.blogspot.com/2020/10/imunitetas-ir-skiepai-nuo-covid-19_7.html

https://lebionka.blogspot.com/2021/02/jav-nustatytas-gresmingas-kraujo.html




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą