2022-03-08

Kinijos pareiškimas dėl JAV biolaboratorijų Ukrainoje

 


Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Zhao Lijian sakė, kad Pekinas ragina Vašingtoną atskleisti informaciją apie biolaboratorijas Ukrainoje.

- JAV, kaip daugiausia informacijos apie laboratorijas turinti šalis, turėtų kuo greičiau atskleisti atitinkamus duomenis, įskaitant jose rastus virusus ir jų tyrimų esmę", - sakė jis per brifingą.


Primenama, kad vasario 24 d. Pentagonas pavedė Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijai visiškai sunaikinti biologinius agentus 20 Ukrainos biolaboratorijų. Tuo pat metu Rusijos kariuomenė gavo daugybę dokumentų apie jų darbą. Su jais toliau dirba Rusijos ekspertai. Kai kuriomis jų išvadomis dalijamasi su žurnalistais. Pasak Rusijos gynybos ministerijos atstovo, vien Lvove buvo sunaikinti 232 konteineriai su leptospirozės sukėlėjais, 30 - su tuliaremija, 10 - su brucelioze, 5 - su maru. Iš viso sunaikinta daugiau kaip 320 konteinerių. Biopatogenų nomenklatūra ir jų perteklius rodo, kad darbai buvoatliekami pagal karines biologines programas.


https://youtu.be/KfGnG8XetOg

Ankstesni straipsniai šia tema:

https://viesulas22.blogspot.com/2022/02/pentagono-biologines-laboratorijos-ir.html

https://viesulas22.blogspot.com/2022/03/kas-naujo-rasoma-apie-jav-karines.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą