2022-03-22

Ukrainos pabėgėliai Vokietijoje atsisako nemokamų skiepų

 

JAV portale Life Site rašo, kad daugelis ukrainiečių, atvykstančių į Vokietiją po to, kai pabėgo iš savo šalies, dabar baiminasi "priverstinio skiepijimo".

Kaip praneša Vokietijos spauda, Ukrainos pabėgėliai ne itin entuziastingai reaguoja į Vokietijos vyriausybės siūlymus nemokamai skiepytis COVID-19 vakcina.

"Deja, panašu, kad pabėgėliai nelabai ryja vakcinas iš mūsų rankų", - interviu Bavarijos televizijos kanalui "Bayerischer Rundfunk" sakė Niurnbergo meras Marcusas Königas.

Iš tiesų, Ukrainoje skiepijimų apimtys yra vienos mažiausių Europoje - tik 35 proc. gyventojų paskiepyti du kartus. Tačiau net ir šis skaičius gali būti pervertintas, nes oficialūs duomenys rodo, kad didelė dalis Ukrainos COVID pažymėjimų yra suklastoti.

Tokia padėtis kelia nerimą Vokietijos pareigūnams, kurie šiuo metu siekia priimti privalomo skiepijimo įstatymą, pagal kurį eksperimentiniais mRNA produktais būtų priversti skiepytis visi Vokietijos gyventojai.


Kiek anksčiau Bayerischer Rundfunk pranešė, kad tik keli ukrainiečiai buvo paskiepyti nuo Corona. Tokiuose miestuose kaip Niurnbergas ir Fiurtas šis klausimas sprendžiamas jautriai, nes kai kurie pabėgėliai bijo "priverstinio skiepijimo". Tik maždaug trečdalis ukrainiečių buvo paskiepyti nuo Corona viruso, kai kuriais atvejais vakcinomis, kurios nėra licencijuotos ES. Dėl mažo skiepijimo lygio gali kilti problemų kolektyviniame apgyvendinime. Pavyzdžiui, Niurnbergo mieste įrengtos trys sporto salės, kuriose iš viso gali gyventi 600 žmonių - daugybė žmonių gyvena kartu mažoje erdvėje.


Vokietijoje "Corona" vakcina Ukrainos pabėgėliams yra nemokama. "Deja, pastebime, kad pabėgėliai neišplėšia vakcinos iš mūsų rankų", - sako Niurnbergo meras Marcusas Königas (CSU).


"Daugelis čia atvykusių žmonių net paniškai bijo "priverstinių skiepų", - priduria Fiurto meras Thomas Jungas (SPD). Pasak Jungo, į šią temą reikia žiūrėti jautriai. 

"Corona" testai pabėgėliams taip pat atliekami nemokamai. Niurnbergo kolektyvinio apgyvendinimo centruose yra daugybė testavimo vietų, sako Niurnbergo sveikatos departamento atstovė Ulrike Goeken-Haidl. Pačiose sporto salėse pagalbininkai yra paruošę greitus testus žmonėms, kuriems pasireiškia ligos simptomai. Jei kyla protrūkis, nedelsiant imamasi veiksmų, sako Goeken-Haidl.

Fiurte pabėgėliai taip pat apgyvendinami sporto salėje. Pasak Fiurto miesto socialinės rūpybos tarnybos vadovės Michaelos Vogelreuther, jie tikrinami atvykus, o vėliau, jei įmanoma, reguliariai. Fiurto rajono Langenzenno gimnazijoje testuojami visi atvykę asmenys. Vėliau tik tada, jei jie turi simptomų, pranešė Fiurto apygardos biuro atstovas spaudai Christianas Ellas.

Į Niurnbergą taip pat atvyksta vis daugiau pabėgėlių iš Ukrainos. Miestas pasiekia savo ribas. Be nenuilstamos daugelio savanorių pagalbos situacija jau seniai būtų tapusi nevaldoma.

Fiurto miestas taip pat susiduria su Ukrainos pabėgėlių apgyvendinimo ir priežiūros problema. Iššūkiai yra didžiuliai. Trūksta vietos ir vertėjų.

Niurnbergo miestas kartu su ugniagesiais ir Bavarijos Raudonuoju kryžiumi (BRK) dviejose Bertolto ir Brechto bendrojo lavinimo mokyklos sporto salėse įsteigė pirmąjį kontaktinį punktą Ukrainos pabėgėliams. Taip yra todėl, kad vis dažniau prireikia pirminių nakvynės vietų.

Dėl didelio ukrainiečių pabėgėlių skaičiaus Bavarija visoje žemėje rengia prieglaudas: iš viso 100 000 vietų, kaip po aukščiausiojo lygio susitikimo pabėgėlių klausimais sakė ministras pirmininkas Söderis. Bavarija skirė vieną milijardą eurų.

https://www.br.de/nachrichten/bayern/ukrainische-gefluechtete-und-corona-angst-vor-zwangsimpfung,T0LVb1A

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą