2022-08-31

Koronės fronto naujienos iš prof. Geert Vanden Bossche #35

 

1.    Naujos dvivalentės C-19 vakcinos: 1.2. Ką numato bendras imunologinis protas, kalbant apie jų poveikį C-19 pandemijai?

Geertas: "Ar kas nors gali paaiškinti, kaip atnaujintas, Omicron adaptuotas busteris gali sukelti funkcinį Abs prieš Omicron kilusį spyglio baltymą anksčiau skiepytai C-19 populiacijai (t. y. didžiajai daliai šios naujos vakcinos tikslinės populiacijos!), kai net laukinis virusas (t. y. cirkuliuojantys [sub]variantai) nesugeba to padaryti?"

https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/novel-bivalent-c-19-vaccines-what-does-common-immunological-sense-predict-in-regard-to-their-impact-on-the-c-19-pandemic


2.    Daugkartinis SARS-CoV-2 alfa ir delta variantų patekimas į baltauodegių elnių populiaciją Pensilvanijoje


Geertas: "Nemanau, kad problema kyla dėl galimo plitimo iš naujų gyvūnų rezervuarų į žmones, kaip teigia autoriai, bet atvirkščiai. Šiuo metu žmonių, bet ne gyvūnų, populiacijos, kurios yra stipriai vakcinuotos, skatina infekciškesnių ir virulentiškesnių SC-2 variantų plitimą. Mažai tikėtina, kad šie infekciškesni ir virulentiškesni variantai netrukus gali sukelti pandemiją gyvūnų populiacijose, kurių įgimtas imunitetas yra susilpnėjęs. Mūsų gyvuliams, laikomiems tankiai apgyvendintuose pramoniniuose ūkiuose (galvijams, kiaulėms, paukščiams), neabejotinai gresia pavojus, nes didelis populiacijos tankumas sukelia stresą, kuris neigiamai veikia įgimtą imunitetą. Kartu su trumpu gyvulių gyvenimo ciklu tai neigiamai veikia bandos imunitetą! "



3.    4 metų berniuką policija pašalino iš mokyklos, kai jis atsisakė dėvėti kaukę


Apgailestauju - jis negali įeiti, jei neturi kaukės, - sako mokyklos direktorė Michelle Williams. 'Aš jį čia sveikinu, sakiau tai anksčiau ir pakartosiu dar kartą: Aš noriu, kad jis čia būtų, bet mūsų rajono politika yra tokia, kad mokiniai turi dėvėti kaukes.



4.    Saugus ir veiksmingas? Pranešimų apie nepageidaujamus vakcinų reiškinius sistemos atnaujinimas




5.    Indijoje kilo pomidorų gripo protrūkis?


"Kaip tik šiuo metu, kai susiduriame su tikėtina ketvirtąja COVID-19 banga, Indijoje, Keralos valstijoje, tarp jaunesnių nei 5 metų vaikų, atsirado naujas virusas, žinomas kaip pomidorų gripas arba pomidorų karštligė.  Ši reta virusinė infekcija yra endeminės būklės ir laikoma nepavojinga gyvybei, tačiau dėl siaubingos COVID-19 pandemijos patirties pageidautinas budrus valdymas, kad būtų išvengta tolesnių protrūkių."



6.    Sveikatos apsaugos vadovai įspėja, kad beždžionių raupų atvejai "vengia" skiepų


"Nuo pat pradžių žinojome, kad ši vakcina nebus sidabrinė kulka, kad ji nepateisins visų į ją dedamų lūkesčių ir kad šiame kontekste neturime tvirtų duomenų apie veiksmingumą ar efektyvumą."



7.    Tyrimas: Pfizer COVID tabletės nerodė jokios naudos "jaunesniems" suaugusiems žmonėms


"Paxlovid ir toliau bus svarbus žmonėms, kuriems gresia didžiausia sunkios COVID-19 ligos rizika, pavyzdžiui, vyresnio amžiaus žmonėms ir tiems, kurių imuninė sistema nusilpusi", - sakė Minesotos universiteto mokslininkas ir gydytojas daktaras Davidas Boulware'as, kuris tyrime nedalyvavo. "Tačiau didžiajai daugumai amerikiečių, kurie dabar gali būti skiepijami, tai tikrai neturi didelės naudos".





Šaltinis:




Geertas Vanden Bossche'as Gento universitete (Belgija) įgijo daktaro laipsnį, o Hohenheimo universitete (Vokietija) - virusologijos daktaro laipsnį. Jis dirbo papildomu dėstytoju Belgijos ir Vokietijos universitetuose. Po karjeros akademinėje srityje Geertas pradėjo dirbti keliose vakcinų bendrovėse ("GSK Biologicals", "Novartis Vaccines", "Solvay Biologicals") ir ėjo įvairias pareigas vakcinų mokslinių tyrimų ir plėtros srityje bei vėlyvojo vakcinų kūrimo srityje.

Po to Geertas prisijungė prie Bilo ir Melindos Geitsų fondo (Bill & Melinda Gates Foundation) Pasaulinės sveikatos atradimų grupės Sietle (JAV), kur ėjo vyresniojo programų pareigūno pareigas; vėliau jis dirbo Pasauliniame vakcinų ir imunizacijos aljanse (GAVI) Ženevoje vyresniuoju Ebolos programos vadovu. GAVI jis stebėjo pastangas sukurti vakciną nuo Ebolos. Jis taip pat atstovavo GAVI forumuose su kitais partneriais, įskaitant PSO, kuriuose buvo apžvelgiama kovos su Ebolos virusu pažanga ir kuriami pasaulinės pasirengimo pandemijai planai.

Dar 2015 m. Geertas kruopščiai išnagrinėjo ir suabejojo Ebolos vakcinos, kuri buvo naudojama PSO Gvinėjoje vykdytuose žiedinės vakcinacijos bandymuose, saugumu. Jo kritiška mokslinė analizė ir ataskaita apie PSO 2015 m. žurnale "Lancet" paskelbtus duomenis buvo išsiųsta visoms tarptautinėms sveikatos priežiūros ir reguliavimo institucijoms, dalyvaujančioms Ebolos vakcinacijos programoje. Po darbo GAVI Geertas pradėjo dirbti Vokietijos infekcijų tyrimų centre Kelne vakcinų kūrimo biuro vadovu. Šiuo metu jis daugiausia dirba biotechnologijų ir (arba) vakcinų konsultantu, taip pat atlieka savo tyrimus, susijusius su natūraliomis ląstelėmis žudikėmis pagrįstomis vakcinomis.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą