2022-08-24

McGregoras apie padėtį Ukrainoje: mes realybę keičiame į troškimus


https://youtu.be/lAL8J_5t8Yg

JAV paramos Ukrainoje poveikis apsiribos trumpalaikiu ir vietiniu Rusijos kariuomenės žygio sulėtėjimu, interviu "Judging Freedom" teigia Douglasas Macgregoras. Ukrainiečiai neturi ginklų, patiria didelių nuostolių ir nesugebės surengti puolimo, tačiau JAV žiniasklaida ir toliau keičia realybę į savo troškimus, pabrėžė į atsargą išėjęs pulkininkas.

Ar JAV gynybos departamentas ir toliau siunčia JAV į civilius persirengusius karius į Ukrainą?

DUGLAS MACGREGORAS, atsargos pulkininkas: Man buvo pranešta, kad tai vyksta. Negaliu nei patvirtinti šios informacijos, nei pateikti įrodymų. Apie tai man pasakojo Lenkijoje gyvenantys žmonės. Jie teigia, kad yra grupių, kurios Ukrainai renka stebėjimo, žvalgybos ir kitą informaciją. Kai kurie iš jų yra rytuose, iki pat Kijevo, tačiau dauguma jų yra vakarinėje šalies dalyje. Teisėjau, yra toks dalykas: mes tik numanome, kad tai vyksta, žmonės mums apie tai pasakoja, bet asmeniškai nieko negalime patvirtinti.

O rusai žino viską, kas vyksta. Kyla klausimas, kiek ilgai jie lauks, kol nuginkluos mūsų palydovus? Per kiek laiko jie turėtų nusitaikyti į mūsų padalinius Ukrainoje? Nežinau, bet padėtis labai pavojinga. Spaudoje mes pateikiame savo troškimus už realybę. Laikraštis "The Wall Street Journal", kabelinės televizijos naujienų kanalas praneša, kad ukrainiečiai rengia galingą kontrpuolimą. Tačiau kokiomis priemonėmis jie pradės puolimą? Jie nieko neturi. Jie neturi tokio skaičiaus karių, kokį turėjo konflikto pradžioje, jų geriausi kovotojai yra žuvę ir sužeisti. Paskutinį kartą girdėjau iš žmonių, esančių vietoje, kad žuvo 100 tūkst. ukrainiečių. Žinau, kad jų yra lygiai 60-70 tūkstančių, tai yra pagrįstas skaičius. Ar tikrai 100 tūkstančių? Aš to nežinau. Tačiau žinau, kad šiandien jie praranda daugiau nei pirmaisiais konflikto etapais.

Vienintelis dalykas, kurį mūsų parama gali padėti - tai galimai trumpam atidėti Rusijos kariuomenės judėjimą į priekį kai kuriose operacijų teatro dalyse. Tačiau tai nieko nepakeis. Tai nesustabdys jų žygio ir nepakeis karo veiksmų eigos Ukrainos naudai.

Transliacijos data - 2022 m. rugpjūčio 23 d.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą