2022-08-06

Prof. Geert Vanden Bossche: koronės naujienos



Koronė toliau tiriama, o su naujausiais moksliniais tyrimais mus supažindina prof. G.V.Bossche.

https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/vss-scientific-updates-during-pandemic-times-31



1. Padidėjusi užsikrėtimo SARS-CoV-2 beta, gama ir delta variantais rizika, palyginti su alfa variantu, skiepytiems asmenims

"Priešingai nei vakcinos sukelto imuniteto atveju, asmenims, turintiems infekcijos sukeltą imunitetą, pakartotinio užsikrėtimo Beta, Gamma ar Delta variantais rizika, palyginti su Alfa variantu, nebuvo padidėjusi."





2.  COVID virusas gali tuneliu per nanovmzdelius iš nosies patekti į smegenis


"Nanovamzdeliai gali būti gudrus atsakymas į paslaptį, kaip COVID sukeliantis virusas užkrečia neuronus ir sukelia ilgalaikius neurologinius simptomus."


https://www.scientificamerican.com/article/covid-virus-may-tunnel-through-nanotubes-from-nose-to-brain/





3.  Labai vakcinuotoje Naujojoje Zelandijoje rekordinis COVID mirčių skaičius 


"Naujoji Zelandija, kadaise laikyta COVID infekcijos prevencijos pavyzdžiu, dėl greito atsako į pandemiją ir geografinės izoliacijos iki praėjusių metų pabaigos iš esmės išvengė šio viruso."


https://www.reuters.com/world/asia-pacific/new-zealand-covid-19-death-rate-record-levels-2022-07-22/





4. CDC pripažįsta, kad niekada neprižiūrėjo VAERS dėl COVID vakcinos saugumo signalų


"Kadangi CDC pareigūnai viešai pareiškė, kad "COVID-19 vakcinos saugumo stebėsena yra griežčiausia JAV istorijoje", dariau prielaidą, kad CDC pareigūnai bent jau stebėjo VAERS naudodami metodus, kuriuos jie aprašė informaciniame dokumente, paskelbtame CDC interneto svetainėje 2021 m. sausį (ir atnaujintame 2022 m. vasarį su nedideliais pakeitimais). Klydau."





5. Mirtingumas pagal skiepijimo būklę: Anglija


"Apibendrinant galima teigti, kad oficialūs Jungtinės Karalystės vyriausybės duomenys, kuriuos paskelbė Jungtinės Karalystės nacionalinės statistikos biuras, įrodo, kad COVID skiepyti vaikai ir paaugliai dažniau miršta tiek nuo COVID-19, tiek nuo bet kurios kitos priežasties nei neskiepyti vaikai ir paaugliai."


https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/datasets/deathsbyvaccinationstatusengland





6. COVID hospitalizacijos lygis Niujorke per mėnesį išaugo 70 proc., o intensyviosios terapijos skyrių pacientų skaičius beveik padvigubėjo


"Niujorko COVID hospitalizacijos rodiklis per penkis mėnesius šoktelėjo iki aukščiausio lygio, kurį paskatino nuo vasario vidurio neregėtas Niujorko miesto hospitalizacijos rodiklis ir Long Ailendo ruožas, bent jau pastarąjį mėnesį kasdien viršijantis valstijos rodiklius, teigiama naujausioje gubernatorės Kathy Hochul atnaujintoje viruso ataskaitoje. Ir tai ne visi lengvi atvejai."


https://www.nbcnewyork.com/news/coronavirus/nys-covid-dashboard-nyc-hospitalization-rate-soars-70-in-ba5-variant-wave/3796713/





7. Bideno administracija netrukus gali paskelbti, kad beždžionių raupai yra nepaprastoji padėtis sveikatos srityje


"Prezidento J. Bideno administracija artimiausiomis dienomis gali paskelbti, kad beždžionių raupai yra nepaprastoji padėtis visuomenės sveikatos srityje, teigiama pranešime."


https://nypost.com/2022/07/28/biden-admin-may-declare-monkeypox-a-health-emergency-report/





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą