2022-08-08

Vengrijos teisingumo ministė: migracija padalijo ES į dvi dalis

 



Vengrijos teisingumo ministrė Judit Varga įspėja, kad jau ir taip susiskaldžiusi Europos Sąjunga susiduria su nauja migracijos banga, nes Afrikoje siaučia badas.

Pirmoji didelė migracijos banga 2015 m. jau padalijo Europos Sąjungą į dvi dalis, o dabar migrantai vėl masiškai plūsta prie Vengrijos pietinių sienų, sekmadienį socialiniame tinkle "Facebook" parašė teisingumo ministrė Judit Varga.

J. Varga pabrėžė, kad dėl ekonominių iššūkių, su kuriais susiduria Europa, mažai kalbama apie imigraciją, tačiau tuo pat metu prie pietinės sienos kyla krizė, panaši į 2015 m. migracijos bangą.

"Dėl maisto krizės Afrikoje turime tikėtis, kad artimiausiomis savaitėmis ir mėnesiais šimtai tūkstančių žmonių gali išvykti į Vengriją ir Europą, o tai dar labiau padidins migracijos spaudimą", - rašė J. Varga.

Ji taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad politinių interesų grupės, siekiančios paversti Europą imigrantų žemynu, toliau uoliai dirba.

Pasak Vargos, Europos Sąjunga dėl migracijos yra susiskaldžiusi. Tose šalyse, kuriose kartu gyvena europiečių ir neeuropiečių tautos, visiškai išnyksta bruožai, kurie skyrė tautą nuo valstybės.

"Tik sustiprinę sienų apsaugą galime užtikrinti mūsų tūkstančio metų senumo kultūros, tradicijų ir vertybių išlikimą", - rašė Varga.

"Dėl vis agresyvesnio nelegalių migrantų elgesio ir nesiliaujančios kairiųjų nevyriausybinių organizacijų veiklos vyriausybė nusprendė sustiprinti pietinę sieną, sakydama, kad vengrų tautos saugumas vis tiek turi būti apsaugotas. Šiuo tikslu pirmiausia bus įsteigta speciali pasienio policija, kurios užduotis bus būtent saugoti sieną ir apsisaugoti nuo nelegalios migracijos", - pridūrė ji.

Vengrijos teisingumo ministrė teigė, kad kadaise Vakarai "priekaištavo Vengrijai" dėl jos sienų saugumo ir pasienio tvoros pastatymo, tačiau vėliau Vengrija buvo pateisinta dėl savo griežto požiūrio į nelegalią imigraciją.

"Neilgai trukus daugelis Europos šalių ėmė pritariamai kalbėti apie Vengrijos sienos uždarymą ir net laikyti ją sektinu pavyzdžiu. Mūsų tikslas paprastas ir aiškus: išsaugoti Vengrijos saugumą ir jos kultūrinį identitetą, turintį ilgą istorinę praeitį", - užbaigė Varga.

Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą