2022-09-03

Britų tyrimas įrodo, kad skiepijimas neapsaugo nuo sunkios kovidozės, tik padidina jos tikimybę!

 


Šios savaitės pradžioje žinia, kad Jungtinė Karalystė nerekomenduoja nėščiosioms ir krūtimi maitinančioms moterims skiepytis Covid vakcina, sukėlė sąmyšį - po to, kai ši žmonių grupė taip pat dvejus metus buvo netinkamai gydoma tariamai nekenksminga genų injekcija. Dabar, kai vis dažniau aiškėja  Corona skiepų šalutinis poveikis ir vargu ar egzistuoja vakcinos veiksmingumas, birželio mėn. paskelbta Didžiosios Britanijos studija apie sunkius "povakcininius" atvejus Didžiojoje Britanijoje taip sukėlė naują sprogimą ir didesnį dėmesį. Apie tai šiandien rašoma austrų portale "Wochenblick".

Šio tyrimo rezultatai rodo, sakoma straipsnyje, kad Didžiojoje Britanijoje Omikron B.1.1.529 varianto skiepijimo metu tarp paskiepytų žmonių padaugėjo koronarinių infekcijų, hospitalizacijų ir mirčių. Tyrimo metu vakcinos veiksmingumas buvo vertinamas vyresniems nei 18 metų asmenims nuo 2021 m. rugpjūčio 16 d. iki 2022 m. kovo 27 d. Per maždaug 20 mėnesių nuo koronos pandemijos pradžios iki 2022 m. gegužės 1 d. Jungtinėje Karalystėje iš viso užregistruota 22,07 mln. koronos atvejų, 848 911 hospitalizacijų ir 175 070 mirties atvejų.

Trečią kartą skiepyti vyresni nei 50 metų asmenys ypač nukentėjo

Atlikus tyrimą nustatyta, kad per 21 savaitę iki 2022 m. gegužės 1 d. buvo daugiausia infekcijų (51,3 proc.), daugiausia hospitalizacijų (28,8 proc.) ir antra pagal dydį mirčių dalis (16,4 proc.) per Omicron varianto pakilimą. Ypač smarkiai nukentėjo vyresni nei 50 metų amžiaus žmonės po trečiojo skiepo.

Toliau tyrime pažymima, kad nuo 2021 m. gruodžio 20 d. trečiosios dozės vakcinos veiksmingumas buvo neigiamas, o tarp paskiepytųjų SARS-CoV2 atvejų, hospitalizacijų ir mirčių skaičius reikšmingai padidėjo, o tarp neskiepytųjų atvejų, hospitalizacijų ir mirčių skaičius sumažėjo. 95,6 proc. visų COVID-19 mirčių buvo ankstesnės būklės.

Nėra pastebimo veiksmingumo

Todėl daroma išvada: "Nėra pastebimo vakcinos veiksmingumo ≥18 metų amžiaus populiacijoje, kuri buvo paskiepyta trečiąja vakcinos doze nuo omikroninio varianto padidėjimo pradžios." Tai, kad esant Omikron variantui gerokai padaugėjo hospitalizacijų ir mirčių, pabrėžia būtinybę apsaugoti vyresnio amžiaus žmones, nepriklausomai nuo jų skiepijimo būklės, atliekant tyrimus ir taikant kitas priemones.

Anksčiau buvo pranešta, kad per pirmąjį mėnesį po "skiepų" mirė 1 iš 482 britų.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą