2022-09-17

Kremliaus ideologas A.Duginas: "Prasideda"


Žemiau pateikiu prof.Aleksandro Dugino, mūsuose vadinamo "Kremliaus ideologu", prieš kelias dienas paskelbto ir turėjusio Rusijoje didelį rezonansą, straipsnio "Prasideda" vertimą.

Pastarosiomis dienomis labai pasikeitė jėgų pusiausvyra Ukrainoje. Tai reikia suprasti visapusiškai.

Kijevo kontratakos Chersono regione buvo iš esmės nesėkmingos, bet, deja, sėkmingos Charkovo regione. Kritiniu tašku tapo padėtis Charkove ir priverstinis sąjungininkų pajėgų atsitraukimas. Atmetus psichologinį poveikį ir teisėtus patriotų jausmus, reikėtų konstatuoti, kad per visą specialią karinę operaciją (SKO-taip Rusija vadina agresiją preiš Ukrainą) istoriją mes pasiekėme tašką, iš kurio nėra kelio atgal.


ext-align: justify;">Dabar visi kaip vienas rekomenduoja imtis ypatingų priemonių padėčiai pakeisti, ir kai kurie iš šių pasiūlymų yra gana racionalūs. Mes nepretenduojame į originalumą, o tik bandome apibendrinti svarbiausius dalykus ir rekomendacijas ir juos išdėstyti pasauliniame geopolitiniame kontekste. 

Trečiasis pasaulinis karas 

Esame ant Trečiojo pasaulinio karo slenksčio, į kurį mus įkyriai stumia Vakarai. Tai nebėra baimė ar lūkesčiai, tai - faktas. Rusija kariauja su kolektyviniais Vakarais, NATO ir jų sąjungininkais (nors ne su visais - Turkija ir Graikija turi savo poziciją, o kai kurios Europos šalys, visų pirma Prancūzija ir Italija, bet ne tik jos, nenori aktyviai dalyvauti kare su Rusija). Tačiau trečiojo pasaulinio karo grėsmė vis labiau artėja.

Ar bus panaudoti branduoliniai ginklai, klausimas lieka atviras. Tačiau branduolinio Armagedono tikimybė kasdien didėja. Visiškai aišku, ir daugelis Amerikos karo vadų (kaip neseniai buvęs JAV vadas Europoje Benas Hodžesas) atvirai tai deklaruoja, kad Vakarai nepasitenkins net visišku mūsų pasitraukimu iš buvusios Ukrainos teritorijos, jie mus pribaigs mūsų žemėje, reikalaudami "besąlygiškos kapituliacijos" (Jensas Stoltenbergas), "deimperializacijos" (Benas Hodžesas), Rusijos padalijimo. 

1991 m. Vakarai buvo patenkinti SSRS žlugimu ir mūsų ideologine kapituliacija, pirmiausia priimdami Vakarų liberalią ideologiją, politinę sistemą ir ekonomiką, kuriai vadovavo Vakarų mentoriai. Šiandien raudona linija Vakarams yra suverenios Rusijos egzistavimas - net ir Rusijos Federacijos ribose.

SKO kontrataka Charkovo srityje yra tiesioginis Vakarų puolimas prieš Rusiją. Visi žino, kad šį puolimą organizavo, parengė ir aprūpino įranga JAV ir NATO karinė vadovybė ir kad jis vyko joms tiesiogiai prižiūrint. Tai ne tik NATO karinės technikos naudojimas, bet ir tiesioginis Vakarų oro ir kosmoso žvalgybos, samdinių ir instruktorių dalyvavimas. Vakarų akyse tai yra "mūsų pabaigos" pradžia. Kai Charkovo srityje, gindami savo kontroliuojamas teritorijas, padarysime silpną vietą, galime būti dar labiau sutriuškinti. Tai nėra maža Kijevo kontrpuolimo sėkmė, tai pirmoji apčiuopiama NATO pajėgų "Drang nach Osten" sėkmė.

Žinoma, galima bandyti tai paaiškinti laikinais "techniniais sunkumais" ir atidėti esminę situacijos analizę vėlesniam laikui. Tačiau tai tik atitolintų įvykusio fakto įgyvendinimą, o tai mus tik nuliūdintų ir demoralizuotų.

Todėl verta šaltai pripažinti: Vakarai paskelbė mums karą ir jau jį kariauja. Mes nepasirinkome šio karo, mes jo nenorėjome. 1941 m. mes taip pat nenorėjome karo su nacistine Vokietija ir iki paskutinio atodūsio atsisakėme juo tikėti. Tačiau dabartinėje situacijoje, kai prieš mus kovojama de facto, tai nėra lemiama. Dabar svarbu tik laimėti ją ginant Rusijos teisę būti. 

SKO pabaiga 

SKO operacija, kaip ribota Donbaso ir kelių Novorosijos teritorijų išlaisvinimo operacija, baigėsi. Jis pamažu virto visaverčiu karu su Vakarais, kuriame pats teroristinis nacistinis Kijevo režimas atlieka tik pagalbinį vaidmenį. Bandymas ją apgulti ir išlaisvinti keletą Ukrainos nacių kontroliuojamų teritorijų Novorosijoje, išlaikant esamą geopolitinį jėgų balansą pasaulyje nepakitusį, kaip techninė operacija žlugo, o apsimesti, kad mes tiesiog tęsiame SKO - kažkur visuomenės dėmesio periferijoje - yra tiesiog beprasmiška.

Nepriklausomai nuo mūsų valios, mes dabar kariaujame, ir tai liečia kiekvieną Rusijos pilietį: kiekvienas iš mūsų yra priešo, teroristo, snaiperio, diversinių žvalgybos grupių taikiklyje.

Tačiau padėtis yra tokia, kad, atsižvelgiant į visas aplinkybes, neįmanoma visko grąžinti į pradines sąlygas - iki 2022 m. vasario 24 d. Tai, kas įvyko, yra negrįžtama, todėl neturėtume bijoti jokių nuolaidų ar kompromisų. Priešas sutiks tik su visišku mūsų pasidavimu, pavergimu, suskaldymu ir okupacija. Taigi tiesiog neturime pasirinkimo.

SKO pabaiga reiškia, kad reikia iš esmės pertvarkyti visą šiuolaikinės Rusijos politinę ir socialinę sistemą, t. y. pastatyti šalį ant karo pagrindo - politikoje, ekonomikoje, kultūroje ir informacinėje sferoje. SKO galėjo išlikti svarbiu, bet ne vieninteliu Rusijos socialinio gyvenimo turiniu. Karas su Vakarais pavergia viską. 



KARŠTIEJI TAŠKAI PRIE RUSIJOS SIENŲ.

1 - DONECKO LIAUDIES RESPUBLIKA, LUHANSKO LIAUDIES RESPUBLIKA, "SVOBODA" SVETAINĖS.

2 - PADNIESTRĖS MOLDAVIJOS RESPUBLIKA.

3 - ABCHAZIJOS RESPUBLIKA.

4 - PIETŲ OSETIJOS RESPUBLIKA.

5 - NAGORNYJ KARABACHAS.



Ideologinis frontas 

Rusija atsidūrė ideologinio karo būsenoje. Globalistinių Vakarų ginamos vertybės - LGBT, iškrypimų legalizavimas, narkotikai, žmogaus ir mašinos susiliejimas, visiškas nekontroliuojamos migracijos susimaišymas ir kt. - yra neatsiejami nuo jos politinės ir karinės hegemonijos ir vienpolės sistemos. Vakarų liberalizmas ir JAV bei NATO pasaulinis politinis, karinis ir ekonominis dominavimas yra vienas ir tas pats. Absurdiška kovoti su Vakarais ir priimti (net iš dalies) jų vertybes, kurių vardan jie kariauja prieš mus, karą, kurio tikslas - sunaikinimas.

Mūsų pačių visavertė ideologija šiandien mums būtų ne tik "naudinga". Jei jo neturėsime, pralaimėsime. Vakarai ir toliau mus puldinės tiek iš išorės - su ginkluotais ir apmokytais Ukrainos naciais, tiek iš vidaus - su penktąja kolona, vis dar liberalia, sumaniai gadinančia jaunosios kartos protus ir sielas. Neturėdami savo ideologijos, kuri aiškiai apibrėžtų, kas yra draugas, o kas priešas, tokioje situacijoje atsidurtume beveik bejėgiai.

Ideologija turi būti laisvai suformuluota iš karto, o jos esmė turi būti visiškas ir tiesioginis Vakarų ideologijos, globalizmo ir totalitarinio liberalizmo atmetimas su visais jo instrumentiniais porūšiais, įskaitant neonacizmą, rasizmą ir ekstremizmą. 

Mobilizacija 

Mobilizacija yra neišvengiama. Karas paliečia visus ir viską. Tačiau mobilizacija nereiškia prievartinio šauktinių siuntimo į frontą. To galima išvengti, pavyzdžiui, sukūrus visavertį savanorių judėjimą - su reikiamomis lengvatomis ir valstybės parama.

Reikėtų atkreipti dėmesį į veteranus ir ypatingą paramą Novorosijos kariams. Rusijoje jų yra nedaug, tačiau yra ir šalininkų užsienyje. Neturėtume drovėtis iš sąžiningų žmonių iš Rytų ir Vakarų kurti antinacistines antiglobalistines interbrigadas.

Tačiau svarbiausia, kad neturime nuvertinti rusų. Esame didvyrių tauta. Didele kaina, bet baisų priešą mes nugalėjome ne vieną ir ne du kartus savo šlovingoje istorijoje. Šį kartą mes taip pat nugalėsime, jei tik karas prieš Vakarus, ir šį kartą tai bus liaudies karas. Mes laimime žmonių karus, karus, kuriuose milžiniški žmonės yra pažadinti kovoti.

Mobilizacija reiškia visišką informacinės politikos pakeitimą. Taikos meto normos (kurios iš esmės yra aklas vakarietiškų pramoginių programų ir strategijų, kurios tik žaloja visuomenę, kopijavimas) turi būti panaikintos. Televizija ir žiniasklaida apskritai turėtų tapti patriotinėmis karo mobilizacijos priemonėmis. Visi koncertai į frontą, taip pat ir namų fronte. Tai jau po truputį prasidėjo, tačiau kol kas tai paliečia tik nedidelę kanalų dalį. Tačiau ji turėtų būti visur.

Kultūra, informacija, švietimas, švietimas, politika, socialinė sfera - viskas turi vieningai veikti karo, t. y. pergalės, labui. 

Ekonomika 

Bet kuri suvereni valstybė gali išleisti tiek nacionalinės valiutos, kiek jai reikia. Jei ji iš tiesų yra suvereni. Karas su Vakarais suteikia prasmę toliau žaisti ekonominius žaidimus pagal jų taisykles. Karo meto ekonomika negali būti ne suvereni. Pergalei reikėtų skirti tiek, kiek reikia. Reikėtų tik pasirūpinti, kad emisija būtų sutelkta specialioje strateginiams tikslams skirtoje grandinėje. Tokiomis aplinkybėmis korupcija turėtų būti prilyginama karo nusikaltimui.


Karas ir komfortas yra nesuderinami dalykai. Reikia atsisakyti komforto kaip tikslo, kaip gyvenimo orientyro. Tik sunkumams pasirengusios tautos gali laimėti tikrus karus.

Tokiose situacijose visada atsiranda nauja ekonomistų karta, kurios tikslas - išgelbėti valstybę. Tai visų pirma. Dogmos, mokyklos, metodai ir požiūriai yra antraeiliai.

Tokią ekonomiką galime vadinti mobilizacijos ekonomika arba tiesiog karo ekonomika.  

Mūsų sąjungininkai 

Bet kuriame kare sąjungininkų vaidmuo yra labai svarbus. Šiandien Rusijoje jų nėra tiek daug, bet jie egzistuoja. Pirmiausia kalbame apie tas šalis, kurios atmeta vienpolę liberalią Vakarų tvarką. Tai daugiapoliškumo šalininkai, tokie kaip Kinija, Iranas, Šiaurės Korėja, Serbija, Sirija, Centrinės Afrikos Respublika, Malis, taip pat tam tikru mastu Indija, Turkija, kai kurios islamo, Afrikos ir Lotynų Amerikos šalys (ypač Kuba, Nikaragva ir Venesuela).

Sprendžiant šiuos klausimus reikėtų sutelkti visus turimus išteklius, ne tik profesinę diplomatiją, bet ir žmonių diplomatiją. O tam vėl reikia ideologijos. Turime įtikinti savo sąjungininkus, kad nusprendėme negrįžtamai atsisakyti globalizmo ir Vakarų hegemonijos ir esame pasirengę eiti iki galo kuriant daugiapolį pasaulį. Čia turime būti nuoseklūs ir ryžtingi. Laikas pusiau tonams ir kompromisams baigėsi. Vakarų karas prieš Rusiją dalina žmoniją į skirtingas barikadų puses.

Biblijinė Apokalipsės pabaisa prie JTO komplekso Niujorke, simbolizuojanti šetono atėjimą



Dvasinis veiksnys
 
Prasidėjusioje pasaulinėje konfrontacijoje svarbiausias yra dvasinis, religinis aspektas. Rusija kariauja su antireligine civilizacija, kovojančia prieš Dievą ir griaunančia pačius dvasinių ir moralinių vertybių pamatus - Dievą, Bažnyčią, šeimą, lytį, žmogų. Nepaisant visų ortodoksijos, tradicinio islamo, judaizmo, induizmo ar budizmo skirtumų, visos religijos ir jų pagrindu sukurtos kultūros pripažįsta dieviškąją tiesą, aukštą dvasinį ir moralinį žmogaus orumą, gerbia tradicijas ir institucijas - valstybę, šeimą, bendruomenę. Šiuolaikiniai Vakarai visa tai panaikino ir pakeitė virtualia realybe, kraštutiniu individualizmu, lyčių naikinimu, visuotiniu sekimu, totalitarine "panaikinimo kultūra", posttiesos visuomene.

Ukrainoje klesti atviras satanizmas ir atviras rasizmas, o Vakarai tai tik palaiko.

Turime reikalą su tuo, ką stačiatikių vyresnieji vadina "Antikristo civilizacija". Taigi Rusijos vaidmuo - suvienyti skirtingų tikėjimų tikinčiuosius šioje lemiamoje kovoje. 

Nereikėtų laukti, kol pasaulio priešas sugriaus jūsų namus, nužudys jūsų vyrą, sūnų ar dukrą... Kada nors bus per vėlu. Neduok Dieve, kad sulauktume tokios akimirkos.

Priešų puolimas Charkove yra tik toks. Prasideda visavertis Vakarų karas prieš mus. 

Vakarai demonstruoja ketinimą pradėti prieš mus naikinamąjį karą - trečiąjį pasaulinį karą. Šiam išpuoliui atremti turime sutelkti visą savo giliausią nacionalinį potencialą. Visomis priemonėmis - mintimis, karine galia, ekonomika, kultūra, menu, visų valstybės struktūrų ir kiekvieno iš mūsų vidine mobilizacija.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą