2022-09-06

Austrų portalas "Wochenblick" apie galimai Zelenskio vilą Toskanoje

 


Austrų portalas "Wochenblick" rašo apie tai, kad galimai už 50 000 eurų per mėnesį Ukrainos prezidento V.Zelenskio vila Toskanoje išnuomota rusams. Kalbama apie 15 kambarių vilą, kainuojančią už 3,8 mln. eurų ir valdoma tinklo, veikiančio Italijoje per Kipro ofšorus.

Tai, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis užsienyje paslėpė daug pinigų, buvo vieša paslaptis nuo pat "Pandoros dokumentų" pasirodymo, o šaltinių duomenys svyruoja nuo 30 iki 850 mln. eurų. Bet kuriuo atveju šis "oligarchų krikštatėvis" nėra demokratiškas, švarus žmogus, kokiu jį vaizduoja Vakarų žiniasklaida. Dabar kyla triukšmas dėl prabangaus prezidento turto Italijoje: teigiama, kad jis, nepaisant atitinkamo draudimo, buvo išnuomotas rusams.

Wochenblick pažymi, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šiuo metu neišeina iš neigiamų antraščių, bent jau objektyviojoje ir nepriklausomoje žiniasklaidoje - priešingai nei jam ištikimi pagrindiniai kanalai: Vos praėjusią savaitę jis sulaukė didžiulės savo tautiečių kritikos už tai, kad interviu laikraščiui "Washington Post" atvirai prisipažino, jog neįspėjo gyventojų apie Rusijos puolimą jų šalyje - nepaisant to, kad Vakarai jau kelis mėnesius jį ne kartą buvo įspėję apie tai, ir tai pateisino: Jis "nenorėjo sukelti masinio išvykimo" ir su tuo susijusių ekonominių pasekmių.

15 kambarių vila už 3,8 mln.


Portalas pažymi, kad dabar padėtis gali tapti labai bloga - bent jau jei tai, ką rašo Italijos laikraštis "Il Tireno", kuri cituoja keli Šveicarijos naujienų šaltiniai (žr. čia), yra tiesa: Būtent Zelenskis esą išnuomojo jam priklausančią 15 kambarių vilą Toskanoje vienai rusų porai. 3,8 mln. eurų vertės nekilnojamasis turtas (jo vertė nuo to laiko smarkiai išaugo) pajūrio kurorte Forte dei Marmi Zelenskiui priklauso nuo 2017 m., tačiau teigiama, kad jis pats jame dar nebuvo apsistojęs.

Agentūra rūpinasi nuoma už iki 50 000 eurų per mėnesį. Vienintelė sąlyga - nuomininkai neturi būti rusai. Tačiau rugpjūčio mėn. minėta rusų pora, kuri iš tikrųjų gyvena Londone, akivaizdžiai ten gyveno. Teigiama, kad jiems buvo suteikta pirmenybė prieš korėjiečius, kurie taip pat buvo pasirengę mokėti. Pranešime teigiama, kad kaimynai sode girdėjo pokalbius rusų kalba.

Įmonių tinklas per Kiprą į Italiją


Zelenskis neneigė šios baisybės, nors, pasak Šveicarijos laikraščio "Blick", kuris taip pat praneša apie šią bylą, jis aiškiai nenorėjo, kad vila būtų nuomojama rusams. Agentūra atmeta kaip paprastą "spėjimą", kad tai iš tiesų buvo susiję su rusais. Pasak šaltinių, atsakingas agentas Claudio Salvini patikino, kad tai negalėjo būti rusai, "nes mums visiškai draudžiama nuomoti rusams ir ukrainiečiams". Geriausiu atveju galėjo būti, kad pora sulaukė svečių iš Rusijos arba kad vilą per šiaudinius žmones išsinuomojo rusai.

Tai skamba neįtikinamai; Claudio Salvini taip pat paaiškino, kad vila buvo registruota Italijos įmonei, kuri savo ruožtu priklausė Kipro įmonei. Taigi net jei nuoma rusams buvo išnuomota per klaidą, visa ši istorija dar kartą meta abejotiną šviesą į "Zelenki" finansinę veiklą: Prieš paskelbiant jį šventuoju, Ukrainos prezidentas buvo šešėlyje dėl abejotinų finansinių sandorių, kuriuose svarbų vaidmenį atliko ir Kipras. Bet kokiu atveju, dvaro reikalas niekaip nepadeda išsklaidyti šių kaltinimų. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą