2022-10-31

Vokietija: prieš koronę neveikia ir naujausios vakcinos


Vokiečių "Bild am Sonntag" rašoma, kad net ir naujos vakcinos nepadeda apsisaugoti nuo Corona infekcijos. Virusologas Hendrikas Streeckas savaitraščiui pasakė: "Du tyrimai parodė, kad vakcina, pritaikyta BA.5 variantui, neapsaugo nuo Corona infekcijos geriau nei kitos vakcinos. Tai reiškia, kad stiprinančioji vakcina turi galutinį poveikį, nepriklausomai nuo to, kokia vakcina buvo paskiepyta."

Vokietijos Sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas (SPD), priešingai, nuolat giria naujas vakcinas. Jis ir vėl užsakė daugybę neveikiančių vakcinų ir skatina skiepytis. Vokietijoje milijonams dozių galiojimo laikas jau baigėsi ir jos likviduotoas. 

Lygiai tas pats vyksta Lietuvoje. Bukaprotis Sveikatos ministras su savo bukapročiais pavaldiniais likvidavo milijonus vakcinų, tačiau šiais metais biudžete ir vėl skirta pirkti neveikiančių vakcinų už 65 milijonus eurų.

Virusologas Streeckas tikisi, kad rudenį infekcijų skaičius padidės, tačiau jis aiškiai nepritaria naujoms "Corona" taisyklėms: "Corona" kodai nebeturėtų vaidinti jokio vaidmens viešojoje diskusijoje." Virusologas pridūrė: "Mūsų tikslas nebegali būti išvengti kiekvienos infekcijos." Pasak jo, vasaros banga "kilo ir atslūgo savaime, be priemonių poveikio".


Streeckas taip pat pasisakė prieš privalomas kaukes. Virusologas nepataria apskritai įpareigoti dėvėti kaukes - net ir patalpose. "Dauguma žmonių užsikrečia ne ten, kur kaukės būtų privalomos, t. y. apsipirkdami ar skrisdami lėktuvu, bet privačiuose kambariuose, su šeima ar draugais. Tai situacijos, kai yra rimta priežastis, dėl kurios kaukės reikalavimas netaikomas." Jis sakė, kad kaukės pristatymas kaip "nuostabaus prevencinio metodo" nuo infekcijų yra klaidingas. Vietoj to "žmonėms, kuriems gresia ypatinga rizika, turėtų būti paaiškinta, kokiais atvejais kaukė yra svarbi ir kaip ją tinkamai dėvėti".

Virusologas Streeckas taip pat reikalauja, kad pagaliau būtų užfiksuota, kas iš tikrųjų hospitalizuotas dėl "Covid": "Reikia sistemos, kuri mums pasakytų, kiek žmonių, apie kuriuos pranešama kaip apie "Corona" pacientus, iš tikrųjų hospitalizuoti dėl "Corona", o kiek - tik dėl "Corona". Deja, Vokietijoje to vis dar nėra." Iki šiol kiekvienas ligoninės pacientas, gydomas dėl visiškai kitokių ligų ar nelaimingų atsitikimų, yra laikomas "Corona" pacientu, kai tik jo testas būna teigiamas.

"Turime iš naujo įvertinti pandemiją, kad galėtume geriau pasiruošti būsimoms pandemijoms", - reikalavo Streeckas. "Norint padaryti teisingas išvadas, būtina sąžiningai ir sąžiningai iš naujo įvertinti klaidas ir aplaidumą, taip pat ir iš politinės pusės." 

Lygiai tas pats vyksta Lietuvoje. Bukaprotis Sveikatos ministras su savo bukapročiais pavaldiniais likvidavo milijonus vakcinų, tačiau šiais metais biudžete ir vėl skirta pirkti neveikiančių vakcinų už 65 milijonus eurų. 

https://www.bild.de/politik/inland/politik-ausland/corona-top-virologe-streeck-politik-muss-corona-fehler-aufarbeiten-81777048.bild.html

 

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą