2022-10-30

Wochenblick: Prieglobsčio prašytojų banga didesnė nei 2015 m.

 

Austrų dienraštis Wochenblick.at rašo, kad šių metų prieglobsčio prašytojų banga į ES didesnė nei 2015 m. Tai primena "bomba su uždelstu laiku" ir gali ES "susprogdinti per siūles". 

Vokietijos Federacinė Respublika yra daugybės laimės ieškotojų ir ekonominių migrantų kelionės tikslas ir ilgesio vieta. Vien vasario-rugpjūčio mėnesiais į Vokietiją persikėlė daugiau kaip 1,8 mln. žmonių. Apie 952 000 atvyko iš Ukrainos, tačiau tikslus jų skaičius nežinomas, nes jie nėra išsamiai registruojami. 

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) daro prielaidą, kad iki metų pabaigos bus viršytas rekordinis 2015 m. imigrantų skaičius - 2,1 mln. Iš tokių šalių kaip Sirija, Afganistanas ar Irakas, iš kur atvykstančiųjų srautai nemažėja, o didėja.


Austrijoje padėtis taip pat dramatiška. Imigracijos skaičiai čia taip pat beveik pasiekė 2015 m. lygį, o Turkijos vidaus reikalų ministras Gerhardas Karneris jau planuoja steigti palapinių miestus.

Wochenblick pažymi, kad Austrijos Burgenlando pasienis dabar laikomas "karštuoju tarptautinės kontrabandos tašku". Vien tik į šią sritį jau kelis mėnesius plūsta 3000-4000 nelegalių migrantų. Beveik 8 000 prieglobsčio prašymų pateikę indai dabar sudaro trečią pagal dydį grupę po sirų ir afganistaniečių. Niekas neturi nė menkiausio supratimo, kas apskritai atvyksta į Europą. 

Serbiją šiuo metu taip pat užplūdo tokia masė migrantų, kai kurie iš jų yra gerai ginkluoti, kad šios šalies vidaus reikalų ministras Aleksandaras Vulinas kalbėjo apie "invaziją". Niekas negali rimtai pasakyti, kiek teroristų, islamistų ir kitų nusikaltėlių yra tarp daugybės imigrantų. Vokietijos savivaldybės, kurios dar visai neseniai skelbė: "Turime vietos" ir pasiskelbė "saugiomis prieglaudomis." 

Viduržemio jūros regiono stovyklos pabėgėliams jau žlunga nuo migrantų antplūdžio. Visos pirminio priėmimo įstaigos jau yra perpildytos. Jau kelias savaites jie reikalauja federalinės vyriausybės paramos. Daug kur gimnazijos vėl naudojamos imigrantams apgyvendinti. Tai nesibaigs.

Turto ekspropriacijos Vokietijoje

Fiurstenfeldbruko (Bavarija) apylinkės administratorius jau svarsto galimybę areštuoti valstybinį ar privatų turtą. Štutgarte 100 nuomininkų buvo įspėti apie išvykimą, kad pastato savininkas galėtų pasiūlyti jį vyriausybei apgyvendinti pabėgėlius. Netoli Miuncheno esančiuose senelių namuose 15 gyventojų buvo perkelti į viršutinius aukštus gyventi kartu su sunkia demencija sergančiais pacientais, nes apatinėje pastato dalyje turėjo būti apgyvendinti ukrainiečių pabėgėliai.

Austrijoje taip pat jau įvyko valstybės išpuolių prieš privačią nuosavybę: kairiųjų pažiūrų Insbruko miesto valdžia neseniai paskelbė "būsto krizę" ir planuoja rekvizuoti ar net nusavinti žemės sklypus gyvenamiesiems namams statyti. Tokių ekspropriacijų daugės, nes vis naujiems imigrantų srautams nėra jokių kitų būsto galimybių.

Ekonomikos krizės įkarštyje

Kitaip nei 2015 m., dabar nekontroliuojama imigracija vyksta ekonomikos krizės ir infliacijos sąlygomis. Be to, paskutinės migracijos krizės pasekmės dar beveik neįveiktos. Daugelio tuo metu žadėtas darbo vietų stebuklas dėl masinės imigracijos nepasiteisino, nes daugelis migrantų neturėjo reikiamos kvalifikacijos. Jie ir jų šeimos, kurios dažnai seka paskui juos, praleidžia savo gyvenimą socialinėje sistemoje, kuri yra beviltiškai perkrauta ir dabar, kai dėl ekonomikos krizės dar nenuspėjamam skaičiui žmonių gresia nedarbas, gali galutinai žlugti. Visuomenę labai suskaldė pastaroji migracijos krizė, "Corona" politika ir karas Ukrainoje. Kelios stovyklos nesutaikomai priešinasi viena kitai, vidaus taikai kyla kaip niekada didelė grėsmė. Ne tik finansiniu, bet ir kultūriniu bei socialiniu požiūriu šios masinės imigracijos nebeįmanoma valdyti. Tačiau tai netrukdo Vokietijos vyriausybei per mėnesį į Vokietiją nuskraidinti 1 000 afganų. Pretekstai, kuriais pritraukiami vis nauji migracijos srautai, niekada neišsenka. Federalinė vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser vis kuria naujas teisines spragas, kad prieglobsčio prašytojams, kuriems jau seniai buvo atsisakyta suteikti prieglobstį, būtų suteikta teisė likti Vokietijoje iki gyvos galvos.

Žalieji svarsto idėją suteikti balsavimo teisę kiekvienam užsieniečiui, kuris Vokietijoje gyvena ne mažiau kaip penkerius metus. Dalis partijos narių nori, kad visi Viduržemio jūroje išgelbėti migrantai, jei įmanoma, būtų skraidinami tiesiai į Vokietiją. Žaliasis jaunimas jau norėjo į Vokietiją atvežti 200 milijonų klimato pabėgėlių (!). Dar kovo mėnesį užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock paskelbė, kad Europa ir JAV priims 8-10 mln. ukrainiečių pabėgėlių.

Afrikos gyventojų skaičiaus sprogimas

Europą sąmoningai užtvindys vis naujos migrantų masės. Nuo 1950 m. Afrikos gyventojų skaičius išaugo nuo 250 mln. iki 1,3 mlrd. Apytikriais skaičiavimais, iki šio šimtmečio pabaigos jų bus apie 4,5 mlrd. Net jei Europa kiekvieną savaitę priimtų po milijoną jų, tai neturėtų nė menkiausio poveikio, nes tuo pat metu augtų toks pat potencialių pabėgėlių skaičius. Nors beveik visose Europos šalyse gimstamumas yra per mažas, kad būtų užtikrintas gyventojų skaičiaus tęstinumas, ir tai skatinama atsižvelgiant į tariamai artėjančią klimato katastrofą, milijonai ir milijonai žmonių atvyksta iš visiškai kitokių kultūrinių sluoksnių, tačiau tuo pat metu jie tyčiojasi iš gyventojų skaičiaus mažėjimo Rusijoje.

https://www.wochenblick.at/migrationskrise/zeitbombe-migration-wir-platzen-endgueltig-aus-allen-naehten/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą